Naval Group: Καθελκύστηκε η πρώτη φρεγάτα FDI για το Γαλλικό Ναυτικό (video)

Η γαλλική ναυπηγική εταιρεία Naval Group καθέλκυσε σήμερα την πρώτη Φρεγάτα Άμυνας και Επέμβασης (FDI), «Amiral Ronarc’h» (Ναύαρχος Ρονάρ), για το Γαλλικό Ναυτικό (Marine Nationale).

Η εκδήλωση ήταν μια μερική καθέλκυση, καθώς το κύτος της «Amiral Ronarc’h» δεν μεταφέρθηκε στην προβλήτα εξοπλισμού στον ποταμό Scorff λόγω καιρικών συνθηκών. Το βήμα αυτό, που εκτελείται με ρυμουλκά, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γάλλου υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνύ, και του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

H FDI #2 που θα βγει από το ναυπηγείο σε ένα περίπου χρόνο θα δοθεί στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με την ονομασία «Κίμων».

Όπως αναφέρει το Naval News, από την FDI #4 (η δεύτερη για το γαλλικό ναυτικό), ορισμένα από τα μπλοκ θα κατασκευαστούν στα ναυπηγεία Σαλαμίνας. Στη συνέχεια, τα μπλοκ θα στέλνονται στη Γαλλία για τελική συναρμολόγηση. Αυτό επιβεβαιώθηκε τόσο από τη Naval Group όσο και από τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος