Νάξος: Ενημέρωση της ΥΠΑ για τις νυχτερινές αεροδιακομιδές στο αεροδρόμιο

Ενημέρωση για τις νυχτερινές αεροδιακομιδές στο αεροδρόμιο της Νάξου, έκανε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ολόκληρη η ενημέρωση της ΥΠΑ

Το αεροδρόμιο της Νάξου εξυπηρετεί τακτικά δρομολόγια μόνο κατά τη διάρκεια της αεροπορικής ημέρας, με κανόνες πτήσεως εξ όψεως (VFR), ενώ υπήρχε και εγκατεστημένη μεταβατική φωτοσήμανση διαδρόμου για την εξυπηρέτηση εκτάκτων πτήσεων αεροδιακομιδών. Οι νυκτερινές πτήσεις αεροδιακομιδών κάνουν ενίοτε χρήση της φωτοσήμανσης διαδρόμου για την προσέγγιση και προσγείωση στο δάπεδο στάθμευσης, το οποίο φωτίζεται κανονικά.

Στο πλαίσιο των έργων της επέκτασης του διαδρόμου, στα 1.200 μέτρα, και της αναβάθμισης των υποδομών του αερολιμένα Νάξου, η παλαιά φωτοσήμανση του διαδρόμου αντικαθίσταται με νέα σύγχρονη υποδομή.

Για την περαιτέρω διευκόλυνση των νυκτερινών αεροδιακομιδών, από συγκεκριμένα ελικόπτερα, διατίθεται επικουρικά, από τις 27 Μάϊου 2025, προσωρινή φορητή φωτοσήμανση στο κεντρικό τμήμα του διαδρόμου, μήκους 240 μέτρων

Η τοποθέτηση του νέου, μόνιμου φωτισμού του διαδρόμου θα γίνει με την ολοκλήρωση της αναβάθμισής του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος