Να οργανωθεί από τώρα η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς – Οι θέσεις της ΔΟΕ και των ειδικών (video)

«Διακόσια τέσσερα παιδιά νοσηλευτήκαν με κορονοϊό το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου στο νοσοκομείο Αναφοράς Αγλαΐα Κυριακού, εκ των οποίων το 70% είχε κάποιους παράγοντες (κινδύνου) όπως η παχυσαρκία», αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι σε περίπτωση που κολλήσουν κορονοϊό ο κ. Ανδρέου είπε: «Το 25% των παιδιών πάσχουν από παχυσαρκία, δηλαδή των 1/4 των παιδιών έχουν έναν αυξημένο παράγοντα κινδύνου».

Απαντώντας στην ερώτηση για το εάν τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τους ενήλικους ο κ. Ανδρέου είπε ότι ο κίνδυνος είναι σημαντικός και όπως τόνισε το πρόβλημα είναι τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο όταν τα παιδιά θα πάνε στις σχολικές τάξεις. «Η Πολιτεία δεν θα κλείσει τις τάξεις. Τα όποια κρούσματα θα αντιμετωπιστούν σαν να έχεις το φαινόμενο της γρίπης…».

Σύμφωνα με τον παιδίατρο, ο χρόνος που απομένει μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ελάχιστος καθώς «η καλοκαιρινή ραστώνη δυστυχώς μας δημιουργεί μια ανάπαυση και -στο τέλος- θα τρέχουμε».

Αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας του εμβολίου και τον εθελοντικό εμβολιασμού των εφήβων που ήδη έχει ξεκινήσει ο κ. Ανδρέου παρέπεμψε στα λόγια της πρόεδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού: «Η κ. Θεοδωρίδου λέει ότι είναι ασφαλές αλλά μιλάει για εθελοντικό εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 15 -17 και πιθανότατα από 12 ετών και πάνω».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου η προσέλευση στην πλατφόρμα για τον εθελοντικό εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής ομάδας, μέχρι στιγμής, δεν είναι πολύ μεγάλη στα παιδιά και φτάνει ένα 10 -20%. «Το θέμα μας δεν είναι να εμβολιάσουμε τα παιδιά, αλλά τους ενήλικες, τους υπερήλικές τους ανθρώπους που κινδυνεύουν να νοσήσουν και να μπουν στη ΜΕΘ».

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας

Για το θέμα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών μίλησε στην ΕΡΤ και ο Θανάσης Κικινης, πρόεδρος της ΔΟΕ. «Η Διδασκαλική Ομοσπονδία και τα μέλη της από την πρώτη στιγμή έσπευσαν να εμβολιαστούν. Το ποσοστό αυτών που έχουν εμβολιαστεί είναι πολύ μεγάλο. Θεωρούμε ότι η κουβέντα για την υποχρεωτικότητα δεν είναι η βασική. Η βασική είναι αν κάποιοι δεν έχουν εμβολιαστεί από φόβο. Θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια ώστε να πειστούν όλοι. Θεωρούμε ότι είναι πρωταρχικό αυτό. Θα πρέπει να δούμε και τα μέτρα με τα οποία τα σχολεία μας θα μείνουν ανοικτά».

Και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται από την επιστημονική κοινότητα αλλά με βάσει άλλα κριτήρια. Ο καθένας να πει την γνώμη του γι’ αυτό που πρέπει να πει. Είναι τελικά πολύτιμες οι αποστάσεις; Θα πρέπει να υπάρξει ένα τέτοιο μέτρο και μια τέτοια αντιμετώπιση, ώστε σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό να υπάρξει ασφαλής λειτουργία των σχολείων. Πρέπει να οργανωθεί από τώρα η έναρξη της σχολικής χρονιάς ώστε να μην έχουμε πάλι κλειστά σχολεία, γιατί είναι επιζήμιο παιδαγωγικά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος