Ν. Χριστοδουλίδης: Από παράνομο σκυβαλότοπο μάλλον η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά

Ανεξέλεγκτη μαίνεται μέχρι στιγμής η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή ανατολικά της κοινότητας Γιόλου στην Πάφο, της Κύπρου. Οι Αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση επτά τουλάχιστον κοινοτήτων της περιοχής καθώς η πυρκαγιά εξαπλώθηκε αστραπιαία σε μεγάλη έκταση.

Λευκωσία – Ανταπόκριση ΕΡΤNews: Κωστής Κωνσταντίνου

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επιστρέφοντας  εσπευσμένα από την Ιορδανία όπου μετείχε σε διάσκεψη για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, μετέβη αμέσως στο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) στη Λάρνακα όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση. Σύμφωνα με τον ΠτΔ το κυρίαρχο σενάριο είναι η πυρκαγιά να προκλήθηκε από σκυβαλότοπο ο οποίος λειτουργούσε παράνομα. 

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στο αίτημα αρωγής που απέστειλε η Κύπρος μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, έθεσε στη διάθεση του μηχανισμού δύο Canadair CL-415. Απόψε έγινε γνωστό ότι τα δύο αεροσκάφη βρίσκονται στη Ρόδο και θα πετάξουν στην Κύπρο με το πρώτο φως της μέρας. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη βοήθεια. Παράλληλα και κατόπιν παράκλησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ έδωσε εντολή για την αποστολή δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από την πυρκαγιά που επεκτάθηκε με μεγάλη ταχύτητα, κάηκαν τρία σπίτια στο χωριό Ψάθι και τουλάχιστον άλλα έξι υπέστησαν ζημιές. 

Τα χωριά Πολέμι Ψάθι, Χούλου, Λεμόνα και Κούρτακα παραμένουν εκκενωμένα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος