Ν. Βούτσης στο Πρώτο: Δεν νοείται απόρρητη δημοκρατία (audio)

«Αυτή την στιγμή εξελίσσεται εδώ και 1,5 μήνα ένα διπλό σκάνδαλο. Δεν είναι μόνο το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά και το σκάνδαλο της συγκάλυψης, της στρατηγικής να μην φτάσουμε ποτέ στην αλήθεια. Δεν νοείται απόρρητη δημοκρατία» επισήμανε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Με τούτα και μ’ εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, Νίκος Βούτσης.

«Το απόρρητο όλων αυτών των διαδικασιών και κατά νόμο, σύμφωνα με την δική μας ανάγνωση και αυτή είναι, πρέπει να περιορίζεται σαφέστατα και μόνο, το λένε και οι νόμοι, σε ζητήματα που αφορούν  στρατιωτικά μυστικά και διπλωματικούς χειρισμούς της χώρας. Όλα τα άλλα, όσα αφορούν σε επωαζόμενα ή πραγματικά σκάνδαλα, σε ενέργειες υπηρεσιών, πόσο μάλλον όταν αφορούν πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφους και άλλους, προφανώς δεν εντάσσονται στο απόρρητο και η επίκλησή του έχει γίνει είτε από την κυβερνητική πλειοψηφία, είτε από εισαγγελείς είτε από διοικητές της ΕΥΠ, μόνο και μόνο για να υπάρξει συγκάλυψη αυτής της πολύ μεγάλης υπόθεσης που θέτει την δημοκρατία εν κινδύνω» συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης.

Στο ερώτημα ποιος βολεύεται πίσω από όλη αυτή τη διαδικασία, ο κ. Βούτσης σημείωσε «ούτε η αλήθεια, ούτε το κράτος δικαίου. Βολεύεται προφανώς πολιτικά ο κ. Μητσοτάκης και όλο το σύστημα που λειτούργησε για να γίνουν οι παράνομες υποκλοπές που προφανώς δεν αφορούν μόνο αυτά τα πρόσωπα (ΚΚΕ, Ανδρουλάκης, Κουκάκης), μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αφορούν και πολλούς άλλους ανθρώπους που με τον έναν ή άλλον τρόπο είχαν βρεθεί στο στόχαστρο τέτοιων επισυνδέσεων».

Ακόμα πιο επικίνδυνο, προσέθεσε ο κ. Βούτσης είναι ότι «λειτούργησαν αυτές οι νομότυπες, “νόμιμες” επισυνδέσεις σε πλήρη αλληλουχία με μια προσπάθεια αξιοποίησης των νέων παράνομων απολύτως λογισμικών, όχι δια της ιδιοκτησίας τέτοιων μέσων από την ΕΥΠ ή από την ΓΑΔΑ, δηλαδή την ΔιΔΑΠ αλλά μέσω ενδεχομένως αξιοποίησης  με υπερεργολαβίες ή μέσα από παρένθετες εταιρείες, πέρα από την intellexa και την krikel που εμείς τυπικά εξετάζουμε».

«Για την μεν intellexa περιμένουμε απαντήσεις σε ερωτήσεις που εμείς δεν θα κάνουμε και τα άλλα κόμματα, γιατί είναι ντροπιαστικό η Εξεταστική Επιτροπή να στέλνει στους τυπικούς επικεφαλής της intellexa γραπτές ερωτήσεις, ενδεχομένως στο νομικό τους τμήμα για να μας απαντήσουν. Αυτή η διαδικασία δεν νομιμοποιείται από την πλευρά μας» διευκρίνισε ο κ. Βούτσης.

«ΕΧθές είχαμε τον εκπρόσωπο και απ’ ό,τι φαίνεται και ιδιοκτήτη της Krikel και ήταν πολύ εμφανής η προσπάθεια για συγκάλυψη ή και απόκρυψη. “Δεν γνωρίζω, δεν ξέρω πρόσωπα και καταστάσεις, όλα είναι τυχαία όσα έχουν συμβεί”, ήμασταν μάρτυρες μιας τέτοιας κατάθεσης, αναμενόμενης μεν, πλήρως ενδεικτικής για το πολυπλόκαμο σύστημα το οποίο είχε συσταθεί για μια έμμεση και ενδεχόμενη σχέση και με τα παράνομα λογισμικά από πλευράς θυλάκων του κράτους» ανέφερε ακόμα ο κ. Βούτσης, σχετικά με την συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής.

Ερωτηθείς αν προκύπτει σύνδεση της ΕΥΠ με το Predator, ο κ. Βούτσης είπε «όταν γίνεται κατά χρονική ακολουθία, μετά και από παράταση που είχε δοθεί, στην νομότυπη επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη, για τον οποίο δεν παρουσιάζεται κανένας φάκελος, όταν η διακοπή αυτή της επισύνδεσης ακολουθείται χρονικά άμεσα από την προσπάθεια παγίδευσης του κινητού του με το Predator, είναι φανερό ότι υπάρχει τέτοια σύνδεση, τουλάχιστον όσο αφορά τον κ. Ανδρουλάκη».

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά και την κλιμακούμενη προκλητική ρητορική από τον Τούρκο Πρόεδρο, ο κ. Βούτσης εξέφρασε την γνώμη ότι πάντοτε υπάρχει η επικινδυνότητα για ένα θερμό επεισόδιο, η οποία πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν, «όταν επιλέγουν οι ηγέτες και μάλιστα επί μήνες, την ρητορική στις σχέσεις διχασμού γειτονικών χωρών και της επιθετικότητα και των απειλών».

«Ο κ. Ερντογάν ίσως είναι ο τελευταίος που σε ζητήματα δικαιωμάτων, ελευθεριών και λοιπά, μπορεί να κουνάει το δάχτυλο προς οποιαδήποτε χώρα της δύσης και ιδιαίτερα στην χώρα μας. Είναι αυτονόητο ότι η απειλή της κυριαρχίας της χώρας, αν πρόκειται περί αυτού, μας βρίσκει όλους πάντοτε ενωμένους και ως πολιτικές δυνάμεις αλλά βεβαίως και με την ανάληψη όλων των μέτρων  έτσι ώστε αυτές οι απειλές αν ποτέ διανοηθούν να λάβει χώρα οποιοδήποτε επεισόδιο, να μείνουν κενό γράμμα» επισήμανε ο κ. Βούτσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος