Ν. Βούτσης: Ενίσχυση κυβερνητικού αφηγήματος από τα Μέσα, μέσω της αδιαφανούς διάθεσης των κονδυλίων (audio)

Ο Νίκος Βούτσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ
Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στην «σε μεγάλο βαθμό συστηματική και σε ένα βαθμό χειραγωγούμενη προσπάθεια μέσω της αδιαφανούς διάθεσης των κονδυλίων για την ενίσχυση του Τύπου και των Μέσων» -διευκρινίζοντας ότι είναι απόλυτα σύμφωνοι με την ενίσχυση, απολύτως αντίθετοι με την αδιαφάνεια- «να ενισχυθεί το κυβερνητικό αφήγημα και να υπάρξει μία γενικευμένη σιωπή σε σχέση με ζητήματα που έθεταν και θέτουν τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και κοινωνικές οργανώσεις και δυνάμεις» και έφερε ως παραδείγματα περιβαλλοντολόγους, καλλιτέχνες και ανθρώπους της Υγείας. Παρατήρησε μάλιστα ότι «η παρέλαση των διαγγελμάτων», που θα γινόντουσαν ούτως ή άλλως, λόγω της κατάστασης, «έγινε απουσία δημοσιογράφων».

Όπως σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, το ΕΣΡ δεν λειτούργησε αυτό το κρίσιμο διάστημα με συστάσεις, ελέγχους και υποδείξεις, όπως θα όφειλε και δεν είχε κρούσει νωρίτερα τον κώδωνα του κινδύνου για τις εύλογες ανεπάρκειες που επικαλέστηκε και ο πρόεδρός του στην Βουλή.

Ερωτώμενος για τα πρόσφατα γεγονότα στις πλατείες, ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την ένταση στην αντιμετώπιση των συγκεντρώσεων νεαρών και κόσμου στις πλατείες, εξηγώντας πως μετά από 2 μήνες καραντίνας, απολύτως απαραίτητης, αλλά και τρομακτικής σε κάποιες πλευρές της, θα υπάρχουν και κάποιες αντιδράσεις και κάποιες ακρότητες. Σύμφωνα με τον βουλευτή, το φαινόμενο «θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με μία κατανόηση, ευελιξία και με μία παιδαγωγική διάθεση θα έλεγε κανείς και όχι με κορώνες». «Χρειάζεται να έχουμε όλοι υψηλό αίσθημα ευθύνης, αυτό όμως δεν σημαίνει καταστολή» υπογράμμισε.

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στους ανθρώπους του Πολιτισμού, που όπως είπε βρέθηκαν εντελώς εκτός των μέτρων στήριξης, τα οποία υπήρξαν σε κάποιο βαθμό για την υπόλοιπη κοινωνία και τους εργαζόμενους. «Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες δεν τους αφορούν όλους ούτε έχουν σαφή ορίζοντα», τόνισε.

«Το κρίσιμο ζήτημα σήμερα είναι η οικονομία» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης και «το πιο σημαντικό είναι να υπάρξει από τώρα μία εμπροσθοβαρής ενίσχυση της οικονομίας» γιατί όπως εξήγησε αν υπάρξουν μη ανατάξιμες συνέπειες, λόγω της κυβερνητικής ολιγωρίας στο κορμί της κοινωνίας (καλπάζουσα ανεργία κλπ) αυτό θα προστεθεί στην 10ετία που προηγήθηκε.

Τέλος, ο κ. Βούτσης είπε πως «υπάρχει μία ατζέντα θεμάτων που ευνοεί συγκλίσεις και τακτικές για από κοινού αντιμετώπιση στο πεδίο της αντιπολίτευσης των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων» και όπως διευκρίνισε «αυτό αφορά προφανώς και το ΚΙΝΑΛ».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος