Ν. Τζανάκης στο Πρώτο: Πρόωρη η χαλάρωση των μέτρων στη διασκέδαση- Δεν είναι «φτου ξελευτερία», πρέπει να προσέχουμε (audio)

Την εκτίμηση ότι ήταν λίγο πρόωρη η χαλάρωση των μέτρων στη διασκέδαση, η οποία θα έπρεπε να καθυστερήσει λίγο ακόμα και να γίνει «πιο σταδιακά», εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» με τον Στέλιο Βραδέλη.

«Θα έπρεπε να περιμένουμε 10-15 ημέρες να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί η πανδημία με την άρση των υπολοίπων μέτρων και εν συνεχεία να αποφασίσουμε και αυτό. Καταλαβαίνω ότι πολλοί επαγγελματίες του χώρου έχουν πληγεί και πολύς κόσμος επιθυμεί να έχει και αυτού του είδους την επιλογή, αλλά αν συμβεί ένα “πισωγύρισμα”, θα είναι ακόμη χειρότερο», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «ένα πισωγύρισμα δεν είναι μακριά με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και με τις εκπλήξεις που μας έχει επιφυλάξει έως τώρα ο κορονοϊός».

Ο κ. Τζανάκης συνέστησε σε όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Δεν είναι “φτου ξελευτερία”, θα πρέπει να προσέχουμε, να κρατάμε τα μέτρα όπου μπορούμε, να μην έχουμε συναναστροφές έστω και με το παραμικρό σύμπτωμα που προδιαθέτει ότι μπορεί να έχουμε κορονοϊό ή να είμαστε μολυσμένοι – δηλαδή να πονάει λίγο ο λαιμός, το κεφάλι μας, να έχουμε καταρροή και πυρετό», είπε χαρακτηριστικά.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος