Ν. Τζανάκης στο Πρώτο: Αυστηρά και προς τη σωστή κατεύθυνση τα νέα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας (audio)

«Αυστηρά, προς τη σωστή κατεύθυνση» τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, «ο αντίκτυπός τους θα είναι θετικός για την τιθάσευση της πανδημίας», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν, αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Ειδικότερα για την υποχρέωση των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών να κάνουν δυο rapid test – από τις 13 Σεπτεμβρίου –  με δική τους δαπάνη, έκανε λόγο για «πρωταρχικά πολύ καλό και ισχυρό μέτρο».

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας διεκδίκησε την πατρότητα της έκφρασης «πανδημία των ανεμβολίαστων», που χρησιμοποίησε ο Βασίλης Κικίλιας, καθώς πάνω από το 90% όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανάκης, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, από τους 164 ασθενείς που νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, «σχεδόν το 95% των κάτω των 50 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνω των 50, ανέρχεται στο 80%». Σημείωσε, δε, ότι από τους περίπου 40 ασθενείς που διασωληνώθηκαν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, μόνο μια γυναίκα ήταν πλήρως εμβολιασμένη – έχει πάρει πλέον εξιτήριο – και η οποία, όμως, ανήκει σε ευπαθή ομάδα και θα χρειαστεί τρίτη δόση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος