Ν. Τζανάκης: Εκτόξευση πάνω 2800 κρούσματα σήμερα – Σταθεροποίηση μετά τις 25 Μαρτίου

Σημαντικά αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού αναμένουν σήμερα οι επιστήμονες, καθώς όπως έχουν προβλέψει διανύουμε την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας. “Σήμερα δεν θα μου κάνει εντύπωση ένα νούμερο 2800 ή 2900 είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Νίκος Τζανακης καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης”. Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα πάμε σε σταθεροποίηση 20 με 25 του μήνα. “Θα παίζουμε πάνω από 2.000 κρούσματα και θα αρχίσει μετά τις 25 του μήνα μια αργή αποκλιμάκωση, για να πέσουμε κάτω από τα 1.000” είπε και πρόσθεσε πως τότε θα είναι και η απαρχή της καθοδικής πορείας, η στροφή της καμπύλης προς τα κάτω.

Παράλληλα δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις μεταλλάξεις. “Ανησυχώ για τις μεταλλάξεις, γιατί δεν ξέρουμε τι μας κρύβει ο ιός σαν έκπληξη. Δεν ξέρω ποια είναι η δυναμική της πανδημίας, αν υπάρξει μετάλλαξη πάνω στη μετάλλαξη και μας αλλάξει τον σχεδιασμό” είπε.

Αναφέρθηκε επίσης σε άυξηση του αριθμού των διασωληνωμένων. “Περιμένουμε τις επόμενες ημέρες από 580 έως 600 κρεβάτια γεμάτα έως τέλη Απριλίου και μέσο όρο θανάτων τους 50 με τάση προς τα πάνω. Η θνησιμότητα θα αρχίσει να κάμπτεται τρεις εβδομάδες μετά την πτώση των κρουσμάτων” είπε

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος