Ν. Ταχιάος: “Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να αποφύγουμε τις συνέπειες της θεομηνίας-Όταν ένα γεγονός συμβαίνει μία φορά στα 300 χρόνια δεν είσαι απροστάτευτος αλλά αδύναμος”

Το 1994 η πλημμύρα στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, είχαν οδηγήσει σε αποφάσεις για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή. Σήμερα, 29 χρόνια μετά, ο Θεσσαλικός κάμπος επλήγη από μία πρωτοφανή θεομηνία. Για το θέμα μίλησε στη νέα ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ “Τριτολογίες” και στη δημοσιογράφο Σύνθια Σάπικα, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος.

“Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να αποφύγουμε τις συνέπειες αυτού του γεγονότος”, τόνισε ο κ. Ταχιάος, καθώς ο όγκος νερού που έπεσε ήταν τέτοιος που δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί. “Έπεσαν περίπου 3,5 δισεκατομμύρια τόνοι νερού στη Θεσσαλία”, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Ο Πηνειός κατεβάζει πολύ νερό, ανασυντίθεται η λίμνη Κάρλα από νερά του Πηνειού που περνούν το Συκούριο και τα αναχώματα”. “Όταν ένα γεγονός συμβαίνει μία φορά στα 300 χρόνια δεν είσαι απροστάτευτος αλλά αδύναμος”, επισήμανε ο κ. Ταχιάος.

Σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο, ο κ. Ταχιάος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα στην Εθνική Οδό, με εξαίρεση ορισμένα σημεία στον Αρμυρό Βόλου.

Ο υφυπουργός εξήρε ακόμη την τιτάνια προσπάθεια που έγινε, στην οποία πρωτοστάτησαν ο στρατός, η πυροσβεστική, η αστυνομία αλλά και πλήθος εθελοντών που, όπως είπε, όχι μόνο πρέπει να τους ευχαριστούμε, αλλά να χειροκροτούμε οι πάντες. Και κατέληξε λέγοντας ότι εκείνο που μένει τώρα είναι η επόμενη ημέρα για όσους έχασαν τα πάντα αλλά και όταν αντιλαμβανόμαστε ότι η πολιτεία έχει να αντιμετωπίσει τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος