Ν. Σοφιανός στο Πρώτο: Οπλίζουν τα χέρια των φασιστών με τη θεωρία των «δυο άκρων» και την ανοχή (audio)

«Η επίθεση κατά στελεχών του κόμματος και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, ήταν η κλιμάκωση μιας απροκάλυπτης δράσης φασιστικών ομάδων που δεν είναι άγνωστες. Ήταν μια σχεδιασμένη κορύφωση των γεγονότων της περασμένης εβδομάδας από την ανεξέλεγκτη δράσης αυτών των ομάδων στη δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία ενισχύεται από την ανοχή της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών».

Αυτό τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Μίλησε για απαράδεκτες δηλώσεις από υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι «προσπαθούν να ξαναφέρουν στη συζήτηση τη θεωρία των “δυο άκρων”». «Οπλίζουν τα χέρια των φασιστών», υπογράμμισε. «Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, ο φασισμός και η δράση αυτών των ομάδων παραμένουν ένα χρήσιμο όπλο, ένα πολύ-εργαλείο του συστήματος, το οποίο το αξιοποιούν σε βάρος κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, προκειμένου να περάσουν την πολιτική τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, δε, ότι είναι «στρατευμένη στόχευση» των ακροδεξιών και φασιστών να επενδύσουν ειδικά σε χώρους της νεολαίους και στα ΕΠΑΛ, «και εδώ φαίνεται η επικίνδυνη ανοχή, συγκάλυψη ή και καλλιέργεια αυτού του κλίματος και από στελέχη της διεύθυνσης της εκπαίδευσης».

«Ο φασισμός είναι όπλο στα χέρια του συστήματος για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος, στη λογική των δυο άκρων, της εξίσωσης του αγωνιστικού λαϊκού κινήματος με τη δράση των ομάδων αυτών», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Σοφιανό, η μαζική λαϊκή δράση «θα απομονώσει και θα τσακίσει τα φασιστικά εγκληματικά στοιχεία». Το ΚΚΕ, όπως είπε, απαιτεί από την κυβέρνηση «να πάρει μέτρα, να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες καταστολής αυτού του χώρου, γιατί τους ξέρουν και τους ανέχονται», συμπλήρωσε το μέλος του Π.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος