Τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» σχολίασε ο συγγραφέας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Σκορίνης, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.
«Όλοι ξέρουμε ότι συμβαίνει ειδικά και δεν θέλω να το γενικεύσουμε, αλλά είναι δεδομένο ότι υπάρχει. Έχουν ξεσπάσει πάρα πολλά σκάνδαλα γύρω από τη λειτουργία των ΜΚΟ. Τα χρήματα που δίδονται, με τον τρόπο που δίνονται, ο τρόπος που γίνονται οι έλεγχοι, το θεσμικό πλαίσιο. Οι αρχαίοι έλεγαν και το λέμε και σήμερα “Kαλύτερα το να προλαβαίνεις παρά το να θεραπεύεις”. Με την κακοποίηση ενός παιδιού το οποίο πάει για να βοηθηθεί, καταφέρνουμε να το εκτελούμε κυριολεκτικά σε ολόκληρη τη ζωή του», είπε ο κ. Σκορίνης.
Ο συγγραφέας τόνισε ότι είναι σημαντικό, αυτές οι δομές να υπάρχουν κάτω από τους δήμους στις περιφέρειες, τις εισαγγελίες, ώστε να μην γκετοποιούνται τα παιδιά. «Νομίζω ότι είναι ανάγκη ένας μεγαλύτερος και ατομικός αλλά κυρίως συλλογικός και πολιτικός ανασχεδιασμός πίσω όλα αυτά τα φαινόμενα, τα οποία μας πληγώνουν καθημερινά. Ο απλός πολίτης που διαβάζει κάθε μέρα όλα αυτά που βγαίνουν στην επιφάνεια σήμερα επηρεάζεται αρνητικά μέσα του. Αναρωτιέται ο καθένας μας σε τι κόσμο ζούμε», συμπλήρωσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος