Ν. Παπαϊωάννου στο Πρώτο Πρόγραμμα : Δεν μπορεί μια μειοψηφία να επιβάλλει την άποψή της εις βάρος της γνώσης του άλλου (audio)

Νέα ένταση παρατηρείται από την Μεγάλη Δευτέρα σε χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που τελούσε υπό κατάληψη εδώ και 34 χρόνια, αποδόθηκε στην πανεπιστημιακή κοινότητα και αρχίζουν τα έργα δημιουργίας ενιαίας βιβλιοθήκης Θετικών Επιστημών.
Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 , την εκπομπή “ΖΩΗ GR” και τη Χριστίνα Βίδου, ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Νίκος Παπαϊωάννου, μια μειοψηφία -όχι πάνω από 30-40 άτομα- σε δημόσιο χώρο υπό κατάληψη για 34 χρόνια έχει τη δική της άποψη και αντιδρά στη δημιουργία ενός έργου προκειμένου να έχουν όλοι πρόσβαση στη γνώση.
Ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του. Όμως δεν είναι σεβαστό όταν επιδιώκει να την επιβάλλει εις βάρος της γνώσης του άλλου.

Αναφορικά με τα τεκτενόμενα, τόνισε ότι κανείς δεν θέλει να βλέπει αστυνομία εντός πανεπιστημίου. Όμως όταν υπάρχει κάτι παράνομο, παρεμβαίνει όπως σε κάθε άλλον δημόσιο χώρο. Αυτό συνέβη και τη Μεγάλη Δευτέρα, όταν ο εργολάβος του έργου την ενημέρωσε γιατί μια ομάδα δεν επέτρεπε την εκτέλεση εργασιών.
Η άποψη της Πρυτανείας είναι ότι πρόκειται για έργο ακαδημαϊκό που προάγει την παιδεία και σε πείσμα όλων, το έργο θα γίνει και θα ολοκληρωθεί.
Είμαι πεπεισμένος, πρόσθεσε, ότι πρέπει να γίνει αυτή η βιβλιοθήκη.
Δεν έχει νόημα για το τι έγινε επί 35 χρόνια.
Θέλουμε να αποδώσουμε το έργο στους φυσικούς τους χρήστες, φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σχετικά με την παρουσία εξωπανεπιστημιακών στοιχείων, απάντησε πως το αν επιτρέπεται ή όχι η πρόσβαση σε μη φοιτητές έχει να κάνει με όλο το ελληνικό πανεπιστήμιο. Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο. Ολοι οι χώροι είναι και πρέπει να είναι ανοιχτοί για τον οποιονδήποτε φοιτητή, μέλος ΔΕΠ, πολίτη.
Βασική αρχή είναι ότι όλα πρέπει είναι ανοιχτά.
Κάποιοι λένε για ποιο λόγο δεν παρεμβαίνει η ασφάλεια του πανεπιστημίου. Οι ιδιωτικές εταιρίες security δεν έχουν δικαίωμα ούτε να σε ακουμπήσουν.
Ζούμε σε ένα κράτος δικαίου, ένα κράτος νομιμότητας. Το αυτονόητο θα πρυτανεύσει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος