Ν. Παπαϊωάννου στο Πρώτο: Για να μην έχουμε πανεπιστήμια υγειονομικές βόμβες, το πιο απλό είναι ο εμβολιασμός (audio)

«Για να πάρουμε ξανά την πανεπιστημιακή ζωή πίσω, για να μην οδηγηθούμε να μην έχουμε πανεπιστήμια υγειονομικές βόμβες, το πιο απλό που έχουμε στα χέρια μας, είναι ο εμβολιασμός», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη, ο Πρύτανης ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Και συμπληρώνει πως «ο εμβολιασμός, θα συνδυαστεί με την μάσκα, οτιδήποτε άλλο, όμως δεν πρέπει ως πανεπιστημιακή κοινότητα να δούμε τι κάνουν οι άλλοι χώροι. Εμείς είμαστε ο χώρος της ανώτατης παιδείας, ένα εργαστήρι γνώσης, διαπαιδαγώγησης, ένας χώρος που διαπλάθει νέα παιδιά, νέες προσωπικότητες, είναι μακριά από εμάς η οποιαδήποτε διαδικασία που εμπεριέχει νομικά ζητήματα της υποχρεωτικότητας ή όχι».

Σχετικά με το εάν σχεδιάζονται κάποιες ενέργειες από τον ακαδημαϊκό χώρο προκειμένου να συμβάλουν στον στόχο του εμβολιασμού των πολιτών, ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε πως υπάρχουν πρυτάνεις που έχουν κάνει τις δικές τους παροτρύνσεις, «είμαστε σε μια κοινή γραμμή, και επειδή από σήμερα ξεκινά στους Δελφούς η Σύνοδος των Πρυτάνεων θα το θέσω και εκεί, γιατί πιστεύω ότι θα βοηθήσει να είναι κοινή η εικόνα στα ελληνικά πανεπιστήμια. Θα αναλάβω και μια πρωτοβουλία στο προεδρείο της Ε.Ε. των Πανεπιστημίων, που σαν ΑΠΘ συμμετέχουμε και θα προτείνω μια κοινή δράση υπέρ του εμβολιασμού, έτσι ώστε αυτό που πρέπει να συμβεί στην πατρίδα μας, να είναι μια γενικότερη στρατηγική των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων για να ενισχύσει έτι περαιτέρω την κινητικότητα των προπτυχιακών φοιτητών μέσω του προγράμματος Erasmus. Έχει μεγάλη αξία το κάθε παιδί να έχει την δυνατότητα για ένα, δυο εξάμηνα να πάει έξω, να δει τι γίνεται, πώς μπορεί να σπουδάσει, να δει ποια είναι η φιλοσοφία και η στάση σε ένα νέο πανεπιστήμιο».

Σε σχέση με τις μετρήσεις του ιικού φορτίου στα λύματα, αυτός είναι ένας καθαρά προγνωστικός δείκτης που έχει επιβληθεί και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημείωσε ο κ. Παπαιωάννου, ενώ σχετικά με την μετάλλαξη Δέλτα, υπογραμμίζει πως καθώς η διασπορά αφορά κυρίως στις νεότερες ηλικίες που πιθανώς να είναι ασυμπτωματικά τα κρούσματα, εκεί είναι ιδιαίτερη σημαντική η συμβολή αυτής της μέτρησης, καθώς «πιάνει» την μετάλλαξη και προλαμβάνονται καταστάσεις. Μάλιστα, όπως ανέφερε αναμένονται άμεσα ανακοινώσεις σχετικά με νέες τιμές που προκύπτουν από τις συγκεκριμένες μετρήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος