Ν. Κορέα: Ποτάμι βάφτηκε κόκκινο από σφαγή μολυσμένων χοίρων

Ποταμός κοντά στη μεθόριο μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας βάφτηκε κόκκινος,  από το αίμα χιλιάδων χοίρων που σκοτώθηκαν στο πλαίσιο των προσπαθειών της Σεούλ να περιορίσει την εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Η Νότια Κορέα, έχει σκοτώσει περισσότερους από 380.000 χοίρους από τις 17 Σεπτεμβρίου, οπότε και εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της ασθένειας αυτής, η οποία δεν είναι μεν επικίνδυνη για τους ανθρώπους, όμως μεταδίδεται πολύ εύκολα στους χοίρους και είναι σχεδόν πάντα θανατηφόρα.

Η σφαγή των χοίρων που έχουν μολυνθεί είναι το μόνο μέσο για να αποφευχθεί η μετάδοση της ασθένειας.

Νοτιοκορεατική μη κυβερνητική οργάνωση εξήγησε ότι οι έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας σε περιοχή όπου βρίσκεται σφαγείο χοίρων, στο οποίο εκτιμάται ότι έχουν σφαγιασθεί 47.000 ζώα, είχε ως αποτέλεσμα το αίμα τους να χυθεί την Κυριακή στον ποταμό Ιμτζίν, βάφοντάς τον κόκκινο.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Περιβάλλοντος μετέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι το πρόβλημα του αίματος στο ποτάμι έχει πλέον «διευθετηθεί όπως θα έπρεπε», κυρίως με τη χρήση αντλιών και αποκλείστηκε η επιμόλυνση των υδάτων ποταμού, που προμηθεύει με πόσιμο νερό μεγάλο μέρος του πληθυσμού, βόρεια της Σεούλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος