Ν. Κοντούρη: Ο Διόνυσος στις “Βάκχες” μοιάζει με τον ιό που ρημάζει ζωές

Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, παρουσιάζεται στο θέατρο Δάσους σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη.

Η σκηνοθέτις μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 για της δυσκολίες του προηγούμενου διαστήματος. «Επί ενάμιση χρόνο που ήμασταν σε απραξία υποφέραμε βαθιά, γιατί είμαστε συνηθισμένοι να είμαστε δημιουργικοί. Επιμείναμε στις Βάκχες και χαρήκαμε το ταξίδι των προβών και τώρα το ταξίδι των παραστάσεων» είπε.

Η κ. Κουντούρη αναφέρθηκε στη χαρά που νιώθουν οι ηθοποιοί που επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη, με την οποία οι περισσότεροι διατηρούν ιδιαίτερους δεσμούς, αλλά και στη δική της συνεργασία με το ΚΘΒΕ που «είχε την αύρα της δημιουργίας και μετέπειτα της επιτυχίας».

Αναφερόμενη στο χαρακτήρα του Διονύσου, που πρωταγωνιστεί στο τελευταίο έργο του Ευριπίδη, «κινεί τα νήματα των αποφάσεων όλων των ανθρώπων που πιστεύουν τυφλά σε αυτόν, τους οδηγεί να ρημάξουν τις ζωές τους, τα σπίτια τους και τα παιδιά τους, να ρημάξουν κοινωνικά». Η κ. Κοντούρη παρομοίασε τον Διόνυσο με «ένα ιό που έρχεται από την ανατολή και έχει τερατώδη αρνητικά αποτελέσματα σε μια πολύ καλά οργανωμένη κοινωνία».

Τον Διόνυσο ενσαρκώνει ο Άκης Σακελλαρίου, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος στο ρόλο του Πενθέα και η Ιωάννα Παππά στο ρόλο του Τειρεσία. Στην παράσταση κυριαρχεί το πάθος, η σύγκρουση, η τελετουργία, οδηγούμενα από την πρωτότυπη μουσική των Θραξ Πανκc.

Η παράσταση παρουσιάζεται στις 20 Ιουλίου στο θέατρο Λόφου στο Κιλκίς, στις 21 και 22 Ιουλίου στο θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος