Ν. Κολούσιας, ο Έλληνας chef του Μπάκιγχαμ στο Πρώτο : Η Βασίλισσα Ελισάβετ λατρεύει τις ελληνικές πίτες (audio)

Με τετραήμερες εκδηλώσεις από σήμερα και επίσημη αργία η Μεγάλη Βρετανία γιορτάζει τον λεγόμενο Πλατινένιο Ιωβηλαίο, τα 70 χρόνια ης Ελισάβετ στον βρετανικό θρόνο.
Προς τιμήν της ίδιας και του θεσμού της βασιλείας, αύριο το απόγευμα θα δοθεί στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ επίσημο δείπνο σε στενό οικογενειακό κύκλο, από μια ομάδα chef στην οποία μετέχει και ο Έλληνας αρχιμάγειρας, Νίκος Κολούσιας.

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Ζωή gr” και τη Χριστίνα Βίδου ο ίδιος, συνεργάζεται με το Παλάτι
από το 2017 για όλα τα μεγάλα γεγονότα και η ομάδα μαγειρικής που μετέχει είναι η ίδια που επιμελήθηκε τον γάμο του Χάρι. Πάντως η αυριανή εκδήλωση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς καλεσμένους, σε έναν κύκλο περίπου 10-11 ατόμων της οικογένειας.

 

Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιηθεί το μενού, χρειάζεται το παλάτι να δώσει άδεια και αφού το δημοσιοποιήσει εκείνο πρώτο. Ωστόσο είναι πάντως κάτι που βρίσκεται σταθερά στο μενού της Βασίλισσας.
Επίσης σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, όλα τα φαγητά περνούν από σκανάρισμα, υπάρχουν δοκιμαστές και κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το ακριβές πιάτο που θα σερβιριστεί στη Βασίλισσα για λόγους ασφαλείας και αποφυγή δηλητηρίασης. Σε όλα τα φαγητά χρησιμοποιούνται αυστηρά προϊόντα εντός εποχής.
Αφού στάλθηκε στην ίδια το μενού, το μελέτησε δύο μέρες πριν το εγκρίνει, ενώ έχει δυνατότητα αν υπάρξει έστω και ένα λάθος να το απορρίψει εξ ολοκλήρου, κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν.
Επίσης από την ίδια απαγορεύονται αυστηρά ρύζι, ζυμαρικά και πατάτες με δική της απόφαση, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να φάνε τέτοια υλικά ούτε οι καλεσμένοι.
Ολα πάντως τα υλικά προέρχονται από τη βασιλική φάρμα.
Η ίδια λατρεύει τις ελληνικές πίτες που μοιάζουν με τα βρετανικά pies, λατρεύει το σπανάκι, το πρωί τρώει σάντουιτς τόνου με ψωμί χωρίς κόρη και φρέσκο αγγούρι. Τα αυγά πρέπει να είναι βρασμένα 4 λεπτά. Καθημερινά πίνει 1-2 ποτήρια κρασί.
Αύριο θα σερβιριστούν 7 πιάτα.
Για το γλυκό υπήρξε διαγωνισμός που κέρδισε μία νέα κοπέλα και αύριο θα ενταχθεί στην ομάδα.
Θα είναι ένα ελβετικό ρολό με αμαρέτο και κρέμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος