Ν. Καραθανασόπουλος στο Πρώτο: Χρεωκοπημένα στη λαϊκή συνείδηση τα αντικυβερνητικά μέτωπα (audio)

«Θα επιμείνουμε στην ανάγκη να βαθύνουν οι κοινωνικές συμμαχίες. Δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε συνεργασία, από τη στιγμή που το μόνο που ενδιαφέρει τις υπόλοιπες δυνάμεις, είναι η διαχείριση τος καπιταλιστικού συστήματος».

Αυτό τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ΄εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια, αναφορικά με τις εργασίες του 21ου συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος, που ολοκληρώνονται την Κυριακή 21 Ιουνίου 2021.

«Εμείς θέλουμε να ανατρέψουμε το συγκεκριμένο σύστημα, γιατί μέσα στο πλαίσιό του, δεν υπάρχει διέξοδος που να καλύπτει τις  διευρυμένες λαϊκές ανάγκες. Αντίθετα θα διευρύνεται όλο και περισσότερο η “ψαλίδα” ανάμεσα στις δυνατότητες που δίνουν οι εξελίξεις στην τεχνολογία και την επιστήμη από τη μια πλευρά, και το επίπεδο ικανοποίησης των αναγκών του λαού, από την άλλη», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των συνεργασιών, είπε ότι κεντρικός στόχος είναι να διαμορφωθούν «μέτωπα “από τα κάτω”, στη βάση του λαού, μέτωπα ανυπακοής και απειθαρχίας στην ασκούμενη πολιτική, ανεξάρτητα από το ποιος είναι κυβέρνηση». «Τα αντικυβερνητικά μέτωπα είναι χρεωκοπημένα στη λαϊκή συνείδηση και καλλιεργούν αυταπάτες και να χειραγωγήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να εγκλωβίσουν τον ριζοσπαστισμό, ο οποίος πρέπει να ενισχυθεί», υποστήριξε ο κ. Καραθανασόπουλος.

 

Ειδικά για τους στόχους του συνεδρίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σημείωσε ότι το κόμμα θέλει να αναδείξει πως «σε δύσκολες συνθήκες υποχώρησης του κινήματος, αντεπανάστασης, κρίσης του καπιταλισμού, και πανδημίας, τα αδιέξοδα και οι αντιφάσεις του συστήματος, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με οποιαδήποτε μορφή διαχείρισης. Έχει χρεωκοπήσει η λογική του μικρότερου κακού, όσο και το ποιος θα μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα το σύστημα».

«Έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών, θεωρούμε ότι μπορούμε να βάλουμε τη σφραγίδα στις εξελίξεις, έτσι ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος, της οργάνωσης της λαϊκής πάλης, και ταυτόχρονα στην προώθηση των συμμαχιών με τα λαϊκά στρώματα τα οποία έχουν συμφέρον να στηρίξουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ», τόνισε.

Όπως είπε, ανάμεσα στα σημεία που θα απασχολήσουν το συνέδριο, είναι το πώς «το ΚΚΕ θα γίνει πιο ισχυρό, δηλαδή πώς θα μπορέσει να απαντήσει στις αντιφάσεις της εποχής, και όχι μόνο να απαντήσει μελετώντας τις εξελίξεις και τις ανεπάρκειες του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά ταυτόχρονα πως θα γίνουμε πιο δυνατοί εκεί που χτυπάει η καρδιά του εργατικού κινήματος: στους μεγάλους εργασιακούς χώρους».

«Θα συζητήσουμε τον απολογισμό της δουλειάς του προηγούμενου διαστήματος και τον προγραμματισμό δράσης για το επόμενο. Ταυτόχρονα θα συζητήσουμε πολύ πιο ουσιαστικά την κατάσταση στο εργατικό λαϊκό κίνημα και τις απαιτήσεις που η κατάσταση βάζει μπροστά στο κίνημα και στο κόμμα συνολικότερα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καραθανασόπουλο, «το ΚΚΕ έχει καταλήξει στο πρόγραμμά του, το οποίο είναι και πρόταση εξουσίας: Ο σοσιαλισμός, η επαναστατική ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος. Μια πρόταση η οποία εξειδικεύεται και επικαιροποιείται με βάση τις εξελίξεις», υπογράμμισε.

Τέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, τόνισε ότι «ήδη στην πορεία προς το συνέδριο ανανεώθηκαν τα καθοδηγητικά όργανα του κόμματος. Αντίστοιχη ανανέωση θα υπάρξει και σε επίπεδο ΚΕ, η οποία θα εκλεγεί την Κυριακή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος