Ν. Καπραβέλος στο Πρώτο: Η΄συμμορφωνόμαστε με τα υγειονομικά πρωτόκολλα ή θα αναγκαστεί η πολιτεία να πάρει οριζόντια μέτρα (audio)

«Στην Θεσσαλονίκη τα κρούσματα πλησιάζουν τα 500, εχθές τρομάξαμε να βγάλουμε την εφημερία με 22 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες με ανεμβολίαστους και 16 κλίνες εντατικής για τα non covid περιστατικά. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια. Οι υγειονομικές ανάγκες να είναι πολύ μεγαλύτερες από τις δυνατότητες που έχει το σύστημα υγείας» τόνισε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, o διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, εντατικολόγος-πνευμονολόγος, Νίκος Καπραβέλος.

«Δυστυχώς η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι μεγάλη, τελείως ασυνήθιστη για την εποχή. Δεν δικαιολογείται αυτή η πίεση, καθώς βρισκόμαστε μόλις στις αρχές του φθινοπώρου.

«Με μεγάλη μου στεναχώρια βλέπω την συζήτηση που έχει ξεκινήσει με τους ανθρώπους να μην θέλουν να συμμορφωθούν με βασικούς υγειονομικούς κανόνες, βάζοντας θεωρίες συνομωσίας από την μία και από την άλλη, η πολιτεία να λέει με όλη την σημασία της λέξης, δεν κλείνω καμία ανθρώπινη δραστηριότητα. Ή θα αναγκαστούμε να τηρήσουμε αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα ή θα αναγκαστεί η πολιτεία να προχωρήσει σε οριζόντια μέτρα, γιατί κανείς δεν θέλει να βλέπει κατάρρευση στα νοσοκομεία μας, που είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο αυτή την ώρα», προειδοποιεί ο κ. Καπραβέλος.

Μπορεί να είμαστε σε μια ελεγχόμενη κατάσταση, αλλά τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και την αλλαγή του καιρού, τώρα θα τις δούμε, είπε, σημειώνοντας πως 4 στους 10 στην Βόρεια Ελλάδα δεν έχουν εμβολιαστεί, παρότι έχουν ζήσει τις τραγικές συνέπειες της θανατηφόρου λοιμώδους νόσου. «Είναι ανεπίτρεπτη η αντίσταση που βλέπουμε σε αυτούς που έχουν απομείνει να μην θέλουν να συμμορφωθούν με βασικά υγειονομικά μέτρα που προστατεύουν πρώτα τον εαυτό τους και μετά τους γύρω τους», υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος