Ν.Καπραβέλος στο Πρώτο: Έχει ήδη γίνει επιλογή ασθενών και έχουμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο (audio)

Με τη διασπορά της πανδημίας στην κοινότητα να καταγράφει καθημερινά αρνητικά ρεκόρ σε σχέση με όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες, οι επιστήμονες ζητούν πρόσθετα μέτρα όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.

Ενδεικτική η εικόνα που μεταφέρει στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, στην εκπομπή “To GPS της επικαιρότητας” και τον Θάνο Σιαφάκα ο Διευθυντής Β΄ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, Όπως λέει είναι τέτοια η πίεση και τόσο αυξημένες οι ανάγκες που δεν υπάρχει Σύστημα Υγείας που να μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Γι αυτό πρέπει πάση θυσία να ελεγχθεί η μόλυνση στην Κοινότητα. Ποτέ δεν είναι αργά να εμβολιαστούμε. Να επισπεύσουμε την τρίτη δόση και τη δεύτερη δόση της Johnson, τόνισε, δεδομένου πως όσο ο ιός διασπείρεται και μεταλλάσσεται, παρακάμπτει την ανοσία.

Ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε και στο τεράστιο ηθικό ζήτημα αφενός να κλείνουν ΜΕΘ σε άλλους ασθενείς και αφετέρου να επιλέγονται ασθενείς. Γιατί όταν ακούμε ότι υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ, σημαίνει ότι έχει ήδη γίνει επιλογή. Σε αυτή τη φάση, είπε, πως έχουμε ξεπεράσει το στάδιο της επιλογής ασθενών και πια διασωληνώνονται ασθενείς σε Τμήματα, χειρουργεία, ακόμη και διαδρόμους αν χρειαστεί. Γι αυτό πρέπει να υπάρξει πίεση στους ανεμβολίαστους για να προστατευθούν και περιορισμοί στην κινητικότητα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου υπάρχει συνωστισμός με υποχρεωτικές μάσκες παντού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος