Ν. Καπραβέλος στο Πρώτο: 2 ασθενείς που χρειάζονταν ΜΕΘ μπήκαν σε θαλάμους χειρουργείων (audio)

«Για να αποτραπεί το κακό πρέπει ο κόσμος να μάθει την αλήθεια. Δεν είναι μόνο οι κίτρινες, οι πορτοκαλί, οι κόκκινες, οι μωβ περιοχές. Είναι και οι μαύρες περιοχές, αυτές που κανείς δεν θέλει να τις δει. Είναι το σκοτάδι που βιώνουμε εμείς οι υγειονομικοί για 3η φορά στα 4 κύματα, με τις απαιτήσεις να είναι μεγάλες σε σχέση με τις υγειονομικές δυνατότητές μας. Για 2 ασθενείς μας κατά την διάρκεια του σ/κ δεν βρέθηκε κρεβάτι εντατικής. Τους πήγαμε στα χειρουργεία», είπε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, o διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

Δεν είναι λύση προφανώς να μπαίνουν οι ασθενείς που χρειάζεται νοσηλεία σε ΜΕΘ, σε θαλάμους χειρουργείων, σημείωσε. «Η διασωλήνωση και εφαρμογή θετικών πιέσεων θέλει εξειδικευμένο προσωπικό και κατάλληλους χώρους. Όσα όμως κρεβάτια και να μας δώσουν δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, άρα η μάχη πρέπει να δοθεί έξω. Γιατί από τον Οκτώβριο καλλιεργείται μια θεωρία επανόδου στην κανονικότητα, αλλά η πανδημία δεν έχει τελειώσει».

Βλέπω με μεγάλη μου λύπη, οι νεκροί να γίνονται αριθμοί, λέει ο κ. Καπραβέλος, θυμίζοντας ότι έχουμε αυτή την υπερμεταδοτική μετάλλαξη που μολύνει συνέχεια και οδηγεί σε μεγάλες απώλειες ζωών, κυρίως των ανεμβολίαστων. «Όμως και αυτοί είναι άνθρωποι. Δεν έχει σημασία αν είναι παραπλανημένοι, είναι αφελείς, δεν πιστεύουν, είναι όμως άνθρωποι που πρέπει να υποστηριχθούν. Όταν το σύστημα υγείας φτάνει σε τέτοια όρια, τότε η πολιτεία δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της. Ας σταματήσουμε να ενισχύουμε τις ελευθερίες. Δεν είναι η ώρα της επανόδου στην κανονικότητα».

Ο κ. Καπραβέλος, ξεκαθαρίζει πως δεν πρέπει να κλειστούμε μέσα, αλλά να τηρούμε αυστηρά τους υγειονομικούς κανόνες που προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή. «Ένας από αυτούς είναι και ο εμβολιασμός. Η πολιτεία δεν έχει τελειώσει με την ευθύνη που έχει σε σχέση με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, έστω στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Όταν πας στην εστίαση πρέπει να είσαι εμβολιασμένος. Αλλά όταν πας εκκλησία, στα γήπεδα, μπαίνεις σε μέσα μεταφοράς, όλα αυτά είναι ανοιχτά. Όταν ο καιρός αγριέψει περισσότερο, τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

Επεσήμανε ακόμα, πως υπάρχουν και τα υπόλοιπα νοσήματα που χρήζουν νοσοκομειακής φροντίδας, τα οποία έχουν μπει σε αναμονή και δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

«Υπάρχει μια χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων που θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη πίεση και το επόμενο βήμα θα είναι η κατάρρευση του συστήματος υγείας», προειδοποίησε ο κ. Καπραβέλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος