Ν. Καπραβέλος: Πιέζονται τα νοσοκομεία-Η φάση του 3ου κύματος δεν έχει φτάσει ακόμη οροφή

Array

Το τελευταίο 24ωρο, οι  εισαγωγές στα νοσοκομεία έφτασαν πάλι τις 600. Πλήρεις είναι οι ΜΕΘ covid αλλά και οι ΜΕΘ για γενικά περιστατικά, με άλλα προβλήματα υγείας που χρειάζονται κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ιπποκράτειο”, είναι  κατειλημμένες και οι 16 κλίνες ΜΕΘ covid, επιπλέον 8 κλίνες ΜΕΘ covid αναπτύσσονται σε τέσσερις αίθουσες χειρουργείων, ενώ ελάχιστα κρεβάτια παραμένουν διαθέσιμα στις απλές κλινικές covid.

Στη Θεσσαλονίκη, η εφημερία στο ΑΧΕΠΑ έκλεισε με 54 νέες εισαγωγές και 194 συνολικά νοσηλείες με covid, ενώ και οι 31 κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες.

Στο  “Γεννηματάς“, έγιναν 20 νέες εισαγωγές, 34 συνολικά νοσηλείες, ενώ 12 από τις 14 συνολικά κλίνες ΜΕΘ, είναι γεμάτες. Με 119 ασθενείς covid ξεκίνησε η εφημερία στο  “Παπαγεωργίου“, με μόνο 2 κενές κλίνες ΜΕΘ.

Στο μεταξύ, δύο ρομπότ μπήκαν στη μάχη της απολύμανσης, ενάντια στον κορονοϊό. Απολυμαίνουν με υπεριώδη ακτινοβολία τους απλούς θαλάμους ασθενών μέσα σε μόλις 10 λεπτά, ενώ, με μία φόρτιση 8 ωρών, μπορούν να «δουλέψουν» 2,5 ώρες και να απολυμάνουν περισσότερους από 18 θαλάμους.

Αυξημένη κατά 30% σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Δευτέρας 29 Μαρτίου και της Τρίτης 30 Μαρτίου, είναι το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Στα Ιωάννινα, αν και εμβολιάστηκε μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων ανθρώπων, ανησυχία προκαλεί η ενδοοικογενειακή μετάδοση.
Στην Κοζάνη, το δυναμικό των ιατρών είναι μικρό για να διατεθούν οι απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες στο ΕΣΥ.
Πάντως, το ενδιαφέρον των πολιτών για rapid test μεγαλώνει καθημερινά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΣΑ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος