Ν. Ηλιόπουλος στο Πρώτο: Θεωρώ την «κάρτα ελευθερίας» υποκρισία (audio)

«Από την μεριά μας ως ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, θέλω να κάνω μια έκκληση προς όλους τους νέους ανθρώπους να εμβολιαστούν, παρά την κυβερνητική προσβολή, παρά την κυβερνητική κοροϊδία και την κυβερνητική υποκρισία», τόνισε ο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στην προπληρωμένη κάρτα ελευθερίας των 150€,  μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «To GPS της Επικαιρότητας», με τον Θάνο Σιαφάκα.

Θέλοντας να τεκμηριώσει τους χαρακτηρισμούς αυτούς, σημείωσε πως «είναι ξεκάθαρο, όταν έχουμε μια κυβέρνηση, της οποίας με τον πιο επίσημο τρόπο ο Πρωθυπουργός, έλεγε ότι η διασκέδαση των νέων ανθρώπων είναι ο βασικός παράγοντας εξάπλωσης της πανδημίας, όταν σε όλη την Ευρώπη ο βασικός παράγοντας ήταν τα ΜΜΜ και οι χώροι εργασίας, στην  Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη ήταν οι νέοι άνθρωποι που διασκέδαζαν. Γιατί όταν μίλαγε για νέους ανθρώπους προφανώς είχε στο μυαλό του μόνο τους Δαπίτες». Και συνεχίζει λέγοντας πως «για τον  κ. Μητσοτάκη δεν υπήρχαν οι άνθρωποι που δούλευαν στα κούριερ, στα ντελίβερι ή στα σουπερμάρκετ και σε όλες αυτές τις δύσκολες δουλειές που είχαμε μάθει να υποτιμούμε ως κοινωνία και η πανδημία μας έδειξε πόσο χρήσιμοι είναι. Η Ν.Δ. στοχοποιούσε τόσο καιρό τους νέους για την μετάδοση της πανδημίας, έχουμε μια κυβέρνηση η οποία έρχεται  και κόβει αυτή την στιγμή 25.000 μαθητές από το δημόσιο πανεπιστήμιο, και λέει στους νέους ανθρώπους ότι δεν έχω κάνει τίποτα έναν χρόνο για να λειτουργήσουν σχολεία και σχολές, σας δίνω μια προπληρωμένη κάρτα των 150€ για να πάτε να εμβολιαστείτε. Συγχωρέστε με αλλά το θεωρώ πραγματικά προσβολή, κοροϊδία και υποκρισία», υπογραμμίζει ο κ. Ηλιόπουλος.

Και παρά αυτά, προσθέτει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «εμείς επιμένουμε ότι οι νέοι πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν, ακριβώς όπως το έκανε η δική μου γενιά, που με το που άνοιξε, δήλωσε και έκανε το AstraZeneca, όχι σαν κάποιους Υπουργούς που σήμερα ήταν χωρίς ντροπή δίπλα στον κ. Μητσοτάκη, 38 χρονών που πήγαν και έκαναν Pfizer εκτός σειράς, κλέβοντας εμβόλιο από υγειονομικούς και ευπαθείς ομάδες. Γιατί αυτή είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ένα πολιτικό προσωπικό, που έχει μάθει να λειτουργεί πάντα με ανταλλάγματα και έχει μάθει να κάνει πλιάτσικο στα εμβόλια, την στιγμή που αυτά ήταν για τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες και μία κυβέρνηση που εδώ και έναν χρόνο στοχοποιεί τους νέους ανθρώπους».

Στην ερώτηση αν αυτή η κάρτα είναι λάθος, ο κ. Ηλιόπουλος ρώτησε με την σειρά του αν υπάρχει κάποιος που ευθύνεται για το γεγονός ότι η χώρα είναι πάνω από 30%  έξω στον στόχο εθνικού εμβολιασμού.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει, εάν οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις, μπορεί να έχουν άρωμα πρόωρων εκλογών, ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε πως «με αυτές τις υγειονομικές συνθήκες είναι επικίνδυνο να συζητάμε για εκλογές, γι’ αυτό τον λόγο δεν έχουμε εκφράσει αυτό το αίτημα. Σε κάθε περίπτωση ως αξιωματική αντιπολίτευση είμαστε όχι απλά έτοιμοι για αυτές τις εκλογές, είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα, το οποίο θα βασίζεται στην ενίσχυση του ΕΣΥ και όχι στην ιδιωτικοποίησή του, την στήριξη των εργασιακών με συλλογικές συμβάσεις και αύξηση στον βασικό μισθό και όχι με απλήρωτα 10ωρα όπως φέρνει η Ν.Δ., ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και μια σειρά από κρίσιμα πεδία για να μπορέσει η κοινωνία να ορθοποδήσει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος