Ν. Ηλιόπουλος στο Πρώτο: Όταν έχουμε ταυτοποιημένους παιδοβιαστές, όλα τα ονόματα να δίνονται στη δημοσιότητα (audio)

«Η πρακτική λέει ότι όταν έχουμε ταυτοποιημένους παιδοβιαστές, τα ονόματα τους πρέπει να δίνονται στη δημοσιότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε σχέση με την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Στη περίπτωση του Κολωνού, επειδή υπάρχουν άνθρωποι  που έχουν ταυτοποιηθεί ότι είχαν βιάσει την κοπέλα και όχι απλώς ότι επικοινώνησαν με τον παιδοβιαστή, τον κύριο Μίχο, και δεν έχουν δοθεί τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα, είμαστε πάρα πολύ ανήσυχοι . Δεν εμπιστευόμαστε τον τρόπο με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία λειτουργεί συνολικά στους θεσμούς στη χώρα. Το καθεστώς Μητσοτάκη προσπαθεί να παρέμβει παντού.», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη πρακτική να βλέπουν τα στοιχεία των ανθρώπων, οι οποίοι εμπλέκονται σε βιασμό, το «φως» της δημοσιότητας. Αυτή η πρακτική ακολουθείται αφενός για να προστατευθούν επόμενα πιθανά θύματα από την εγκληματική δράση των βιαστών και αφετέρου για να έρθουν μπροστά και κάποια άλλα πιθανά θύματα.

«Η ιστορία με το 12χρονο κορίτσι είναι ένα τεράστιο καμπανάκι για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι κοινωνικές υπηρεσίες σε δήμους και πολιτεία συνολικά. Το κρίσιμο από αυτή την ιστορία, είναι το πώς θα ακολουθήσουμε μια διαφορετική πολιτική στα ζητήματα συνολικά  της παιδικής κακοποίησης και της έμφυλης βίας», δήλωσε σε άλλο σημείο ο κ. Ηλιόπουλος.

Αναφερόμενος στην ομιλία Μητσοτάκη σχετικά με τη μείωση της εγκληματικότητας, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε ψεύτικα στοιχεία ότι η εγκληματικότητα μειώνεται, την ώρα που μόνος του ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι η βαριά εγκληματικότητα αυξάνεται. Σχετικά με την Ελληνική Αστυνομία, επισήμανε ότι  υπάρχει μια μόνιμη εστία ανομίας και ατιμωρησίας με ευθύνη του πρωθυπουργού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος