Ν. Ηλιόπουλος στο Πρώτο: Καλούμε τους πολίτες στις κάλπες την Κυριακή – Να δυναμώσουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής (audio)

«Το πολιτικό μήνυμα για μας εμάς είναι, ότι όποιος θέλει να δυναμώσει το μήνυμα πολιτικής αλλαγής τον καλούμε να λάβει μέρος την Κυριακή. Με το μήνυμα πολιτικής αλλαγής, εννοούμε ότι έχουμε μια κυβέρνηση που σε μια σειρά από κρίσεις, όχι απλά αποτυγχάνει αλλά τις πολλαπλασιάζει» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Σε Ρυθμούς Επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη, o εκπρόσωπος τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Όποιος πολίτης θέλει μπορεί να πάει την Κυριακή να ψηφίσει στην κάλπη του Προέδρου, διευκρίνισε, ενώ στην κάλπη για την Κεντρική Επιτροπή ψηφίζουν όσοι είχαν ήδη εγγραφεί μέλη και είχαν λάβει μέρος στο Συνέδριό μας.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με την διαχείριση των κρίσεων από την κυβέρνηση, ο κ. Ηλιόπουλος, επισήμανε ότι «στην πανδημία η Ελλάδα κατάφερε να έχει αναλογικά περισσότερους νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων από το Βέλγιο και την Ιταλία του Μπέργκαμο».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε «η κυβέρνηση έχει καταφέρει ενώ η αύξηση του ρεύματος μεσοσταθμικά στην Ευρώπη είναι στο 20%-30% στην Ελλάδα να είναι στο 80%.  Έχει καταφέρει το 99% των αυξήσεων της χονδρικής να περνάνε στον καταναλωτή και άρα γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε για μια κυβέρνηση, που πρέπει να της σταλεί πίσω ο λογαριασμός από τους πολίτες έτσι ώστε να υπάρξει πολιτική αλλαγή και συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης».

Σε μια σειρά από δημοσκοπήσεις, ανέφερε ακόμα ο κ. Ηλιόπουλος, η αντίδραση των πολιτών στα νέα μέτρα είναι 60%-70% αρνητική. «Εύχομαι καλή τύχη στους κυρίους Οικονόμου, Σκρέκα και Μητσοτάκη γιατί αργά ή γρήγορα θα μπούνε τα χρήματα που έχουν υποσχεθεί στους λογαριασμούς και τότε οι πολίτες θα καταλάβουν ότι με 248 εκατ. ευρώ δεν μπορείς να καλύψεις 4 εκατομμύρια πολίτες με 600 ευρώ. Οι πολίτες θα δουν 50-60 ευρώ, άντε 80-100 στην καλύτερη περίπτωση, θα είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που θα φτάσουν το 600άρι και οι οποίες θα έχουν ήδη πληρώσει το πολλαπλάσιο» είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση λέει ότι ανακάλυψε τον τρόπο να αποσυνδεθεί η τιμή του φυσικού αερίου από το ρεύμα, αυτό που ονομάζεται πλαφόν. Αυτό που έχει κάνει ήδη η Ισπανία και η Πορτογαλία. Πρέπει να μας απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, γιατί στην κρίσιμη Σύνοδο δεν ήταν με τον Ισπανό και τον Πορτογάλο πρωθυπουργό. Γιατί δεν επέλεξε να είναι με αυτό το μπλοκ και επέλεξε να προστατεύσει την αισχροκέρδεια» σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος αναφορικά με τον μηχανισμό που θα ενεργοποιηθεί τον Ιούλιο για την συγκράτηση των λογαριασμών ρεύματος.

«Όταν ήταν ο κ. Χατζηδάκης υπουργός Ενέργειας, τότε που μπήκε η ρήτρα αναπροσαρμογής στα νοικοκυριά, ο κ. Χατζηδάκης είχε πει με περηφάνια, προχωράμε στην απελευθέρωση της ενέργειας και δεν μας ενδιαφέρουν οι αντιδράσεις. Είμαστε διατεθειμένοι να σπάσουμε αυγά, οι πολίτες δεν θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς. Έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος παραδέχεται το έγκλημα-δεν είναι προσωπικό  έγκλημα του κ. Χατζηδάκη, έγκλημα της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη, αλλά έχουμε και έναν άνθρωπο ο οποίος λέει ψέματα ότι δεν θα αυξηθούν οι λογαριασμοί. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ η οποία την ρήτρα αναπροσαρμογής που ήταν μόνο στα μεγάλα εταιρικά τιμολόγια, την έβαλε στα ιδιωτικά τιμολόγια. Και τρίτον, ο τρόπος που προχώρησε στην απολιγνιτοποίηση είναι συγκεκριμένα πολιτικά εγκλήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Και μιλάμε και για μια πολιτική που βυθίζει στην απόγνωση και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεν μπορεί ο φούρνος της γειτονιάς να πληρώνει 3 και 4 φορές πάνω το ρεύμα. Δεν αντέχει πια ο κόσμος, συσσωρεύονται νέα χρέη όπως αποτυπώθηκε στην ΑΑΔΕ και νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Είναι μια πολιτική φαύλου κύκλου την οποία είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να αλλάξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, γι’ αυτό μιλάμε για πολιτική αλλαγή»  τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Σε σχέση με την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, ο κ. Ηλιόπουλος, υπογράμμισε «ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρά σε μία λύση που κανένας Έλληνας πρωθυπουργός ποτέ δεν είχε προχωρήσει, ούτε ο πατέρας του, ούτε ο κ. Καραμανλής ούτε κανείς από οποιαδήποτε παράταξη, την επ’ αόριστον παραχώρηση βάσεων. Αυτό γίνεται πρώτη φορά. Άρα προκύπτει το ερώτημα, τι ειδικό υπάρχει σήμερα ώστε να το κάνουμε αυτό. Έχουμε κερδίσει κάτι παραπάνω σε σχέση με την κατάστασή μας με την Τουρκία; Η απάντηση είναι ότι η κατάστασή μας είναι χειρότερη  σε σχέση με την Τουρκία. Ακούμε μια κυβέρνηση η οποία μας λέει παραμυθάκια περί απομονωμένου Ερντογάν τα οποία δεν ισχύουν, ενός Ερντογάν ο οποίος συνεχίζει να είναι πιο αναθεωρητικός και πιο επιθετικός και την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης απλά γίνεται δεδομένος και προβλέψιμος σύμμαχος, στρατηγική που έχει αποθρασύνει τον Ερντογάν, άρα έχει αποτύχει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος