Ν. Ηλιόπουλος στο Πρώτο: Γιατί πήρε 3 χρόνια στον κ. Θεοδωρικάκο να παρέμβει στην εστία;- Θα απολογηθεί κανείς; (audio)

«Θα απολογηθεί κάποιος από την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί χρειάστηκαν τρία χρόνια για να κάνουν μια επιχείρηση απέναντι σε μία συμμορία που είχαν συγκεκριμένες καταγγελίες και για την οποία υπήρχε το νομοθετικό πλαίσιο που επέτρεπε να την κάνουν;» διερωτήθη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, σε σχέση με την μεγάλη επέμβαση της αστυνομίας στην φοιτητική εστία της πολυτεχνειούπολης.

«Κανένας δεν αμφισβήτησε ότι η αστυνομία πρέπει να μπαίνει στις σχολές όταν υπάρχουν ζητήματα ναρκωτικών. Το ερώτημα είναι με βάση όσα είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπήρχαν οι συγκεκριμένες καταγγελίες από τις πανεπιστημιακές αρχές και τους φοιτητές εδώ και τρία χρόνια, γιατί δεν έχουν πάει εδώ και τρία χρόνια για την συγκεκριμένη συμμορία. Και η απάντηση του κ. Θεοδωρικάκου ήταν ότι υπήρχε πανδημία. Άρα προφανώς, είχε ούτως ή άλλως η χώρα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο λέει ότι όταν έχουμε τέτοια εγκλήματα η αστυνομία παρεμβαίνει και πρέπει να παρεμβαίνει. Το ερώτημα προς τον κ. Θεοδωρικάκο γιατί του πήρε τρία χρόνια να το κάνει» επανέλαβε ο κ. Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ είχαν γίνει επιχειρήσεις και στην πανεπιστημιακή  εστία κατά των ναρκωτικών.

Απαντώντας στο σχόλιο του δημοσιογράφου, ότι αυτή ήταν μια κατάσταση που αφορά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις καθώς υπάρχει εδώ και δεκαετίες, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως δεν είναι ίδιο το ζήτημα εδώ και 20 χρόνια.

«Τα τελευταία 3 χρόνια υπήρχαν συγκεκριμένες καταγγελίες για αυτή την υπόθεση και η ελληνική αστυνομία και το Υπουργείο έκανε τρία χρόνια. Η απάντηση του κ. Θεοδωρικάκου ήταν ότι είχαμε καραντίνα. Δεν νομίζω ότι οι ναρκέμποροι δούλευαν με τηλεεργασία, οπότε ο κ. Θεοδωρικάκος πρέπει να απαντήσει τι εννοεί όταν λέει ότι είχαμε καραντίνα» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, έκανε λόγο για την πανεπιστημιακή αστυνομία, σε σχέση με την υπόθεση της εστίας, υποστηρίζοντας ότι «είναι άλλη μια τρανή απόδειξη ότι είναι απλά ένας άχρηστος θεσμός, ο οποίος δεν έχει να κάνει τίποτα». «Πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο δεν υπάρχει μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης στα πανεπιστήμια. Προφανώς πρέπει να υπάρχει φύλαξη με όρους που υπάρχουν στα πανεπιστήμια και όπου υπάρχουν αξιόποινες πράξεις πρέπει να παρέμβει η αστυνομία» συμπλήρωσε ο κ. Ηλιόπουλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «είναι ο καλύτερος πλασιέ των ιδιωτικών κολεγίων» και λέγοντας χαρακτηριστικά «όταν θέλεις να σπρώξεις τα ιδιωτικά κολέγια πρέπει να δυσφημείς τον ανταγωνιστή, το ελληνικό Πανεπιστήμιο».

Σε ό,τι αφορά το πεδίο της ακρίβειας και ειδικά σε σχέση με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η πανδημία και η ακρίβεια έχουν διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες σε μεγάλο βαθμό, ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε το ότι «η Ελλάδα είναι στις τέσσερις χώρες της Ε.Ε. που, παρότι συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως το εισόδημα αυξάνεται μετά την πανδημία, αυξάνεται το ποσοστό αυτών που κινδυνεύουν ή αντιμετωπίζουν συνθήκες φτώχειας και αποκλεισμού».

«Καταρρέουν για άλλη μια φορά τα ψέματα Μητσοτάκη ο οποίος πριν από λίγες μέρες έλεγε στο ΕΛΚ ότι μειώσαμε τις κοινωνικές ανισότητες. Να θυμίσω πρόσφατη έρευνα των ευρωπαϊκών συνδικάτων που λέει στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι χρειάζονται δύο κατώτατους μισθούς για να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες μέσα στον χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Συγκρίνοντας το ζήτημα της ακρίβειας στην χώρα μας σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ο κ. Ηλιόπουλος, επισήμανε ότι στην Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο η τιμή του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί κατά 221% όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 60%. «Όταν η χώρα είναι στο 221% και ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 60% μιλάμε για λεηλασία». Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι αυτές οι αυξήσεις καλύφθηκαν με τις αντίστοιχες επιδοτήσεις από την κυβέρνηση ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε πως οι επιδοτήσεις «είναι χρήματα που έχουν παρθεί μέσα από τη φορολογία». «Όταν σε συνθήκες ακραίου πληθωρισμού 11%-12%,  δεν έχει μειωθεί ο ΦΠΑ και ο ΕΦΚ, στην πραγματικότητα και το κράτος με ένα διαφορετικό τρόπο λεηλατεί και αυτό τους πολίτες. Οπότε με μια διπλή λεηλασία το κράτος παίρνει τα χρήματα αυτά και τα δίνει στους παρόχους και σε αυτούς που κερδοσκοπούν. Δεν γίνεται σε αυτές τις συνθήκες η ΔΕΠΑ να έχει 300 και 400 εκ. ουρανοκατέβατα κέρδη κι αυτά να μην φορολογούνται όπως γίνεται στην υπόλοιπη  Ευρώπη.  Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν μειώνονται οι κοινωνικές ανισότητες αλλά οξύνονται. Άρα δεν είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα.  Μπορεί να είμαστε στην ίδια τρικυμία αλλά κάποιο είμαστε με φουσκωτό από τα τζάμπο και κάποιοι με υπερωκεάνιο» συμπλήρωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Στην επισήμανση της δημοσιογράφου ότι σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, ένα μεγάλο μέρος των επιδοτήσεων προέρχεται από τα φορολογημένα κέρδη των επιχειρήσεων και το υπόλοιπο από το ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε τον Υπουργό Οικονομικών ότι λέει ψέματα.

«Επιτρέψτε μου εδώ να κάνω μία διαφοροποίηση. Τα υπερκέρδη δεν έχουν φορολογηθεί. Έχουμε τον κανονικό φορολογικό συντελεστή που είχαμε και σε συνθήκες μη κρίσης. Σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη έχει φτιαχτεί κι έκτακτος φορολογικός συντελεστής για αυτό που λέμε ουρανοκατέβατα κέρδη. Η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει απαντήσει με βάση την πρώτη έκθεση της ΡΑΕ πόσα από αυτά θεωρεί τελικά υπερκέρδη. Γιατί δεν έχει απαντήσει; Γιατί υπάρχει μια ανοιχτή συζήτηση για το αν από αυτά θα εξαιρεθούν κάποιες εκπτώσεις που είχαν γίνει στη λιανική, το οποίο δεν έχει γίνει πουθενά στην Ευρώπη. Είναι ανορθόδοξο, στην πραγματικότητα είναι άλλο ένα δωράκι στους παρόχους. Για να έχουμε μία εικόνα των μεγεθών μόνο στο πρώτο οχτάμηνο έχουμε επιπλέον 2,5 δις από ΦΠΑ. Όταν έχεις επιπλέον 2,5 δις από ΦΠΑ- γιατί ξαναλέω σε συνθήκες πληθωρισμού 11% και 12% δεν έχει μειώσει ούτε καν τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής- τότε ναι, συμμετέχεις κι εσύ στη λεηλασία των πολιτών» τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος