Ν. Γιαννακοπούλου στο Πρώτο: Μέγας χορηγός της κυβέρνησης ο  ΣΥΡΙΖΑ – Χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ (audio)

«Αδιανόητο και απαράδεκτο να γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες, με μια οικονομία που είναι πάρα πολύ ασταθής. Αν ήταν έτσι, θα έπρεπε μέσα στη διαχείριση του κορονοϊού να στήσουμε κάλπες άλλες 3-4 φορές. Μεγάλο λάθος, δεν θα  έλυνε τίποτα».

Αυτό τόνισε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς», με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΙΝΑΛ δεν φοβάται να γίνουν εκλογές.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποτελεί το μεγάλο χορηγό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς αδυνατεί να αυτορυθμιστεί και να παίξει το θεσμικό του ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση. «Ασχολείται από τον Κουφοντίνα μέχρι το γιατί άργησε η κυβέρνηση να λύσει το έγκλημα στα Γλυκά Νερά», είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που φαντασιώνονται ότι κακώς έχασαν, αν και κατέγραψαν συντριπτικές ήττες.

Αναφορικά με το Κίνημα Αλλαγής, η κυρία Γιαννακοπούλου τόνισε ότι βρίσκεται χαμηλά στις δημοσκοπήσεις, παρά τις ευνοϊκές πολιτικές προϋποθέσεις. Για το λόγο αυτό, ζήτησε να γίνει άμεσα το συνέδριο και να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας – ένα «restart» όπως είπε χαρακτηριστικά – ώστε «να μπορούμε να εκφράσουμε τον χώρο του κέντρου, το μεταρρυθμιστικό χώρο. Να εκφράσουμε ξανά την μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία».

 

Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ερωτηθείσα για τις εξελίξεις στο χώρο της πανδημίας, ζήτησε να «μαζευτεί η χαλάρωση» – λέγοντας πως δόθηκε λάθος μήνυμα με την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους – και να γίνουν καμπάνιες σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο προκειμένου να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν.

Η ίδια ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα – και όχι τον Σεπτέμβριο – η συζήτηση για να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες. «Αργεί ο Σεπτέμβριος, αν ξεφύγει πάλι το πράγμα, τι θα κάνουμε; Να ξεκινήσουμε την κουβέντα τον Σεπτέμβριο για να ψηφίσουμε κάτι τον Οκτώβριο, που ήδη θα είμαστε στην καρδιά του 4ου κύματος, όπως λένε οι ειδικοί; Τι θα γίνει αν κλείσουν ξανά τα σχολεία έστω και για ένα μήνα;», αναρωτήθηκε η κυρία Γιαννακοπούλου.

Εκτίμησε, δε, πως εάν συνεχιστεί η διάδοση της μετάλλαξης, δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τοπικά lockdown. «Μου ακούγεται περίεργη η βεβαιότητα της κυβέρνησης και κυβερνητικών στελεχών ότι δεν θα γίνει κανένα lockdown. Μπορεί κανείς να αποκλείσει οτιδήποτε με αυτή την απίστευτη πανδημία; Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική», σημείωσε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος