Ν. Γιαννακοπούλου στο Πρώτο: Για τον βιασμό ευθύνεται μόνο ένας-Αδιανόητο το victim blaming (audio)

«Όταν μια γυναίκα λέει όχι σημαίνει όχι και το σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός. Για τον βιασμό ευθύνεται μόνο ένας, o βιαστής και τίποτα άλλο και πρέπει να σταματήσει αυτό το victim blaming που υπάρχει σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιοι ενοχές σε μια γυναίκα. Όλα αυτά είναι αδιανόητα πράγματα και πρέπει όλοι μαζί να αποφασίσουμε να τα αφήσουμε στο παρελθόν» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η βάναυση κακοποίηση της γυναίκας στην Αργυρούπολη και ο βιασμός της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη, συγκλονίζουν την κοινή γνώμη και προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των κακοποιήσεων και δολοφονιών γυναικών, ενώ το ερώτημα που προβάλλει με ένταση είναι «έως πότε». «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να σπάσει η σιωπή» υπογράμμισε η κ. Γιαννακοπούλου. «Να καταλάβουν όλες αυτές οι γυναίκες οι οποίες υφίστανται βία από τους συντρόφους τους, ότι καμία δεν είναι μόνη και σε αυτό το σπάσιμο της σιωπής πρέπει όλοι να συμβάλουμε» τόνισε.

Σε σχέση με την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη, η κ. Γιαννακοπούλου, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη της στην ελληνική δικαιοσύνη, ότι θα κάνει την δουλειά της και ότι θα μπορέσει να βάλει αυστηρά παραδειγματικές ποινές στην εν λόγω υπόθεση διερευνώντας την εις βάθος, ανεξαρτήτως ποιος ήταν το θύμα ή ο θύτης.

Αναφερόμενη στην ανάγκη αυστηροποίησης ποινών, είναι κάτι που και η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά το ζητούσε, επεσήμανε. «Όλα αυτά είναι ζητήματα που οφείλουμε να δούμε για να αποφεύγονται τέτοιου είδους περιπτώσεις κακοποιήσεων γυναικών. Ο εν λόγω κύριος έχει πολύ βαρύ παρελθόν κακοποιήσεων γυναικών και κυκλοφορούσε ελεύθερος» σημείωσε, τονίζοντας πως πρόκειται πάντως για ένα ευρύτερο θέμα και επιμένοντας στο ζήτημα της παιδείας, των κοινωνικών στερεοτύπων, της πρόληψης και στο πώς μεγαλώνουν τα παιδιά οι οικογένειές τους και μέσα στο σχολείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος