Ν. Γιαννακοπούλου στο Πρώτο: “Φέρτε πίσω το ΠΑΣΟΚ, μου λένε όλοι”, αλλά το πρόβλημα δεν είναι το όνομα (audio)

«Η καρδιά όλων μας είναι ΠΑΣΟΚ. “Φέρτε πίσω το ΠΑΣΟΚ” μου λένε όλοι, αλλά το  πρόβλημα δεν είναι το όνομα. Το πιο σημαντικό είναι να βρούμε την περπατησιά μας, τι λέμε στον κόσμο και ειδικά στους νέους, καθώς τα προβλήματα είναι πολύ πιο σημαντικά από τα 50 gigabyte στους νέους».

Αυτό τόνισε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς», με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα, ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε τώρα τη συγκυρία. Το ΚΙΝΑΛ είναι κολλημένο σε μονοψήφια ποσοστά, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έχει σοβαρότατες φθορές και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βρει την περπατησιά του, δεν μπορεί να έχει μια πειστική αντιπρόταση», σημείωσε.

«Έχουμε αφήσει στο χώρο του κέντρου μόνο του τον κ. Μητσοτάκη να “αλιεύει”. Είναι στρατηγικό λάθος, πρέπει να κερδίσουμε ξανά τον χώρο του κέντρου της κεντροαριστεράς, τους ανθρώπους που θέλουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις όχι επικοινωνιακή διαχείριση ή δήθεν μεταρρυθμίσεις που κάνει αυτή η κυβέρνηση. Να κάνουμε μια μεγάλη επανεκκίνηση μέσα από τις εσωτερικές διαδικασίες τις οποίες τις επισπεύδουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Γιαννακοπούλου είπε ότι θα ανακοινώσει δημοσίως, την κατάλληλη στιγμή, ποιον υποψήφιο θα στηρίξει για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Αναφορικά με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της επόμενης ηγεσίας, είπε ότι πρέπει είναι η δημιουργική σύνθεση, η δυνατή και ξεκάθαρη φωνή σε όλα τα θέματα και η οποία θα εκφράζει το κέντρο και την κεντροαριστερά.

Ερωτηθείσα για το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός για τις επόμενες εκλογές (αυτοδυναμία της ΝΔ ή νέες κάλπες), τόνισε ότι στα 2 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, «δεν είδαμε ουσιαστικές προσπάθειες για συναινέσεις σε κρίσιμα ζητήματα. Πιο πολύ είδαμε έναν επικοινωνιακό τρόπο διαχείρισης μιας δήθεν συναίνεσης».

Η κυρία Γιαννακοπούλου τόνισε ότι το στοίχημα για το ΚΙΝΑΛ πρέπει να είναι η ενδυνάμωση των ποσοστών, της φωνής, των προτάσεων και των πολιτικών του και το πώς θα μπορέσει αυτά να τα επιβάλει δημιουργικά στην επόμενη κυβέρνηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος