Ν. Γιαννακοπούλου στο Πρώτο: Είμαι σοκαρισμένη με την υπόθεση Καϊλή – Δεν έχει υπάρξει καμία στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ (audio)

«Με σοκ» εισέπραξε τις αποκαλύψεις για την Ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, όπως χαρακτηριστικά είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Σοκαρίστηκα, στεναχωρέθηκα, απογοητεύτηκα, κυρίως όμως σοκαρίστηκα. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορούσε καν δηλαδή να περάσει από το μυαλό κάποιου. Αυτή η μόνη λέξη, ήταν σοκαριστικό και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω όλο αυτό το οποίο συμβαίνει, είναι πραγματικά πάρα πολύ στενάχωρο και δεν μπορώ να πιστέψω πώς ένας άνθρωπος με τον οποίο, ήταν στο ΠΑΣΟΚ, ήμασταν σύντροφοι, έχει βρεθεί τώρα σε αυτή τη θέση. Μία γυναίκα που κυριολεκτικά τα είχε όλα. Αυτό το οποίο είπε δηλαδή χθες ο Κώστας Σκανδαλίδης στην Ολομέλεια στην πρώτη συνεδρίαση ως αγορητής μας στον προϋπολογισμό, ότι η Εύα ήταν μια γυναίκα που είχε τα πάντα. Πραγματικά είχε μια ζηλευτή πολιτική καριέρα, είχε τα νιάτα της, την ομορφιά της, το κοριτσάκι της, είχε τα πάντα. Πώς αποφάσισε να πάρει το στραβό δρόμο, αυτόν τον λάθος δρόμο είναι κάτι το οποίο μας έχει σοκάρει» ανέφερε η κ. Γιαννακοπούλου.

Όσο αφορά τον χαρακτηρισμό «Δούρειος Ίππος» από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, για το πρόσωπο της κ. Καϊλή, η κ. Γιαννακοπούλου δήλωσε «προσωπικά δεν χρησιμοποιώ χαρακτηρισμούς» ενώ σημείωσε ότι είναι πολύ πιο σοβαρό το πρόβλημα και πρέπει να το δει κανείς σε όλη του τη διάσταση. «Είναι αλήθεια ότι η Εύα Καϊλή εδώ και αρκετούς μήνες είχε αρχίσει να έχει μια πολύ διαφορετική πορεία από την πορεία του κόμματος και να διαφοροποιείται σε μια σειρά σοβαρών ζητημάτων. Όταν πριν από κάποιο καιρό, 20 μέρες, ένα μήνα, έκανε αυτή την τοποθέτηση για το Κατάρ, όπου εκεί πέθαναν καταγεγραμμένα επίσημα 6.500 άνθρωποι και βγήκε και είπε “τι πρόοδος είναι αυτή που έχουν κάνει στα εργασιακά δικαιώματα”, τότε αυτό δεν είναι απλά διαφορετική άποψη. Εδώ δεν μιλάμε για διαφοροποιήσεις και διαφορετικές απόψεις. Εδώ μιλάμε για μια συνολικά αξιακή διαφοροποίηση, αξιακή διαφορετική τοποθέτηση, η οποία έδειξε ότι είχε πλέον ακολουθήσει μία τελείως διαφορετική πορεία. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αξιακό πλαίσιο της σοσιαλδημοκρατίας. Ενδεχομένως θα μπορούσε να διαγραφεί και τότε, όμως να υπενθυμίσω ότι ήμασταν και είμαστε σε μια προεκλογική περίοδο, όπου προφανώς τέτοιου είδους εντάσεις θεωρήθηκαν ότι δεν θα χρειαζόντουσαν και από τη στιγμή που ήρθε στην επιφάνεια όλο αυτό πλέον το ποινικό κομμάτι, όλο αυτό το απαράδεκτο που έκανε, μέσα σε λίγα λεπτά ο Νίκος Ανδρουλάκης την διέγραψε γιατί με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να διασφαλίσουμε την πορεία μας, να τραβήξουμε μια ξεκάθαρη γραμμή. Διαφοροποιούμαστε από όλους αυτές τις τακτικές, τις πρακτικές, από όλο αυτό, δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και με τις αξίες μας. Δεν μπορεί να ταυτιστεί μία παράταξη με τέτοιου είδους λογικές ή προσωπικές επιλογές ανθρώπων» συμπλήρωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή, με την οποία, ειπώθηκε πως «έκλεισε το μάτι» στο ΣΥΡΙΖΑ για μία μετεκλογική κυβέρνηση, η κ. Γιαννακοπούλου εξέφρασε την άποψη ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

«Προφανώς όταν είσαι ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, βεβαίως θα βγεις και θα πεις ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάει στην αντιπολίτευση. Τι θα πεις, ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση; Άρα, δεν νομίζω ότι αυτή η ερμηνεία είναι σωστή. Εμείς θέλω να ξεκαθαρίσω ότι επιμένουμε στην αυτόνομη πορεία μας, η οποία είναι και η απόφαση του συνεδρίου μας, του ανώτατου οργάνου μας και ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει σε αυτό» προσέθεσε και υπογράμμισε πως «η γραμμή του συνεδρίου μας παραμένει σταθερή, δεν έχει αλλάξει, δεν έχει υπάρξει καμία στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ερώτημα εάν το ΠΑΣΟΚ θέλει να υπάρξει κυβέρνηση μόνο με αυτοδυναμία, από την στιγμή που οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν τρίτο κόμμα, η κ. Γιαννακοπούλου ήταν ξεκάθαρη. «Όχι, δεν λέμε κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση. Όμως βλέπουμε ότι αφενός η ΝΔ λέει ότι δεν την ενδιαφέρει οποιαδήποτε συνεργασία και ότι θέλει να πάει στην αυτοδυναμία, ουσιαστικά δηλαδή καίει τις πρώτες εκλογές. Αφετέρου βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για μία υποτιθέμενη προοδευτική συνεργασία, χωρίς όμως να δίνει κανένα απολύτως προγραμματικό περιεχόμενο. Δηλαδή τι εννοεί, πάνω σε συγκεκριμένες πολιτικές; Και αυτό το κάνει μόνο και μόνο για να ψαρέψει ψήφους του ΠΑΣΟΚ. Δεν νομίζω ότι κανείς ουσιαστικά νοιάζεται για να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας. Αυτό λοιπόν είναι κάτι το οποίο το επισημαίνουμε για να δείξουμε ποια είναι η στρατηγική των άλλων κομμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γιαννακοπούλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος