Ν. Φίλης στο Πρώτο: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέσα στην πανδημία, μετατρέπει τη δημόσια ΔΕΗ σε ιδιωτική «Πάουερ» (audio)

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ότι «μετατρέπει τη δημόσια ΔΕΗ σε μια ιδιωτική “Πάουερ”», εξαπέλυσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ’ εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα στην πανδημία δεν ορρωδεί προ ουδενός. Προχωρεί στο σχέδιό της για πλήρη εκποίηση του δημόσιου τομέα, υποτιμώντας το δημόσιο συμφέρον, προκειμένου να κάνει “δουλειές” με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα», υπογράμμισε. «Ιδιωτική ΔΕΗ σημαίνει ακριβό ρεύμα, υποθήκευση της κοινωνικής ανάπτυξης και επιστροφή στην εποχή της “Πάουερ”, της ιδιωτικής επιχείρησης ηλεκτρικής ενέργειας που υπήρχε στη χώρα μας μέχρι το 1955 όταν την έκανε δημόσια η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, και τώρα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετατρέπει τη δημόσια ΔΕΗ σε μια ιδιωτική “Πάουερ”»,  είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υποστήριξε πρέπει να μπει φραγμός με κινητοποιήσεις των εργαζομένων, καθώς «η κυβέρνηση θα τα πουλήσει όλα», σημειώνοντας ότι «προ 15 ημερών πούλησαν τον κερδοφόρο ΔΕΔΔΗΕ» και τώρα προχωρούν στην πώληση της ΔΕΗ, «της μεγαλύτερης ελληνικής επιχείρησης που αναπτύχθηκε χάρη στις δημόσιες επενδύσεις, στο μόχθο και στη φορολογία του πολίτη».

«Η οριστική απάντηση θα είναι η πολιτική αλλαγή, να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να μην δημιουργούνται τετελεσμένα γεγονότα και σοβαρές βλάβες στο δημόσιο συμφέρον», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός Παιδείας μίλησε για έκρηξη κρουσμάτων στα σχολεία, επιρρίπτοντας στην κυβέρνηση «αδυναμία και άρνηση» να σχεδιάσει και να αποφύγει την εξάπλωση της νόσου Covid στα σχολικά συγκροτήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος