N. Ανδρουλάκης από Κων/πολη: Προτεραιότητα να συνεχίσει να χτυπά δυνατά η καρδιά του Ελληνισμού

Δυο ιστορικά εκπαιδευτικά ιδρύματα άρρηκτα συνδεδεμένα με τους Έλληνες της Πόλης, την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή και το Ζωγράφειο Λύκειο, επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στο Ζωγράφειο Λύκειο ο Νίκος Ανδρουλάκης έγινε δεκτός από τον διευθυντή του Σχολείου και υπογράμμισε το γεγονός ότι ενώ το 1964 στην Κωνσταντινούπολη λειτουργούσαν 49 σχολεία με 3.000 μαθητές, σήμερα απέμειναν 7 σχολεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Ίμβρου, με συνολικά 300 μαθητές.

Νωρίτερα έγινε δεκτός στη Μεγάλη Σχολή του Γένους από τον διευθυντή της  Δημήτρη Ζώτο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενημερώθηκε για τα εκπαιδευτικά προβλήματα της Ομογένειας και ρώτησε τον διευθυντή της Μεγάλης του Γένους Σχολής, για το πως καταφέρνει να διατηρείται το αρχαιότερο σχολείο της Πόλης, πόσους μαθητές έχει και ποιά η Παιδεία που παρέχεται στα παιδιά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

Όπως επισήμανε «Προτεραιότητα είναι να συνεχίσει να χτυπά δυνατά η καρδιά του Ελληνισμού» και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιλυθούν τα προβλήματα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ανταπόκριση: Αριάννα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος