N. Ανδρουλάκης από Λέσβο: Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη λειτουργία ενός ψηφιακού παρακράτους που στοχοποιεί προσωπικότητες

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη δημιουργία ενός ψηφιακού παρακράτους κουκουλοφόρων, ψηφιακών συμμοριών, οι οποίες στοχοποιούν προσωπικότητες ανθρώπων που θεωρούν ότι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια τους ή για κάποιους άλλους λόγους. Κάθε δημοκράτης πολίτης πρέπει να σταθεί απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πρακτικές. Να εναντιωθούμε σε αυτό το ψηφιακό παρακράτος που υποβαθμίζει κάθε έννοια κράτους και ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Αυτό δήλωσε, κατά την επίσκεψή του στην Καλλονή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Γεωργούλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και το έργο του φράχτη στον Έβρο, επισημαίνοντας πως «Εμείς είμαστε αυτοί που ξεκινήσαμε το έργο αλλά δεν φτάνουν αυτές οι επιλογές. Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για τον φράχτη για να μην πει για τις προσπάθειες που δεν έκανε τέσσερα χρόνια τώρα για να αναθεωρηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου. Ο οποίος ορίζει την πρώτη χώρα εισόδου μεταναστών στην Ευρώπη ως χώρα απονομής του ασύλου. Είχε χρέος η κυβέρνηση του να κάνει ό,τι μπορούσε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπήρχαν πρωτοβουλίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που πάγωσαν από τους συντρόφους του κ. Μητσοτάκη επί αυστριακής Προεδρίας, ώστε να υπάρχει μια νέα δίκαιη πολιτική για το προσφυγικό», τόνισε και συνέχισε:

«Για όποιον περνά τα σύνορα της Ε.Ε., η αίτηση ασύλου πρέπει να γίνεται στο σύνολο των κρατών της Ε.Ε. και όχι να είναι μόνο υπεύθυνη η πρώτη χώρα. Στη συνέχεια πρέπει να υπάρχει μόνιμο πρόγραμμα μετεγκατάστασης με δίκαια κριτήρια, πληθυσμού των χωρών και οικονομικής κατάστασης, και όχι να ζητιανεύουμε τέτοια προγράμματα. Αυτό θα ήταν μία ολοκληρωμένη πολιτική, η οποία δυστυχώς δεν έχει υλοποιηθεί.Έχει ευθύνες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, διότι για να τα πηγαίνει καλά με τις δεξιές κυβερνήσεις της Ευρώπης που δεν θέλουν την αναθεώρηση του Δουβλίνου, έκανε τον Πόντιο Πιλάτο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Άρα, από τη μία είμαστε απέναντι στην πολιτική ότι δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, την οποία εφάρμοσε ο κ. Τσίπρας, από την άλλη θεωρούμε αδιανόητη τη στρατηγική να μην προσπαθεί η χώρα μας να αναθεωρηθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενος σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, τόνισε:

«Σίγουρα η αυτοδιοίκηση έχει πολλά προβλήματα. Ειδικά ο πρώτος βαθμός χρειάζεται περισσότερη στήριξη. Το ΠΑΣΟΚ, όπως γνωρίζετε, είναι το κόμμα το οποίο έδωσε στην αυτοδιοίκηση πνοή μέσα από τις νομοθετικές του πρωτοβουλίες. Αυτό φιλοδοξούμε να κάνουμε και στο μέλλον, διότι εσείς έρχεστε πιο κοντά στον πολίτη και πρέπει να έχετε τη δυνατότητα να τον υπηρετείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Αυτήν την ώρα, ο κ. Ανδρουλάκης επισκέπτεται το Μουσείο Βρανά στον Παπάδο της Γέρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος