Μπουρδέτο: Η πικάντικη συνταγή για ψάρι που ευφραίνει τον ουρανίσκο

Ο σεφ Δημήτρης Χαλικιάς, δείχνει στην κάμερα της ΕΡΤ3 την κερκυραϊκή συνταγή για σκορπίνα-μπουρδέτο. Πρόκειται για ένα φαγητό που έκαναν οι ψαράδες στη Βενετία με ό,τι τους βρίσκονταν, χρησιμοποιώντας για να το νοστιμίσουν κόκκινο πιπέρι και λεμόνια που  υπήρχαν πολύ πιο εύκολα από την ντομάτα.

 Έτσι μαγείρευαν τα πετρόψαρα τους με το λάδι και μπόλικο πιπέρι για να τους δώσουν χρώμα. Γι’ αυτό και το μπουρδέτο είναι καυτερό, γιατί χρειάζεται αρκετό πιπέρι για να πάρει χρώμα. Το φαγητό γίνεται συνήθως με ψάρια του βυθού, κυρίως σκορπίνες με μια δυο πέρκες μαζί για καλύτερη γεύση αλλά και με σαλαχοειδή ή και με χταπόδι.

Η συνταγή για 4 άτομα περιλαμβάνει 10 με 12 ολόκληρες σκορπίνες καθαρισμένες από τα λέπια και τα εντόσθια, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μπόλικο γλυκό κόκκινο πιπέρι, μία πρέζα καυτερό κόκκινο πιπέρι, ελαιόλαδο, φρέσκο χυμό λεμονιού και…καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος