Μπ. Παπαδημητρίου στο Πρώτο: Συμφωνούμε με την Εξεταστική, αλλά θα ήταν λίγο παράδοξο να ψηφίσουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ (audio)

«Το “παρών” σημαίνει ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ συμφωνούσε στη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη. Επειδή υπήρχαν όμως κάποιες δεύτερες σκέψεις ή θα έπρεπε να κατεβάσουμε δική μας πρόταση ή αλλιώς θα κάναμε κάτι το οποίο είναι εξίσου γαλαντόμο πολιτικά , να δεχθούμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, την οποία δεν μπορούσαμε να ψηφίσουμε γιατί έχει ένα πολύ έντονο ύφος και είναι σαν να έχει βγάλει ήδη το συμπέρασμα που καλείται να βγάλει η Εξεταστική Επιτροπή, ότι για όλα φταίει η κυβέρνηση».

Αυτό τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, εξήγησε τη στάση των βουλευτών της ΝΔ να δηλώσουν στην χθεσινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για το ζήτημα των παρακολουθήσεων. «Άρα θα ήταν λίγο παράδοξο να υπερψηφίσει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ κάτι τέτοιο.  Όμως με το παρών, ουσιαστικά συμφωνούμε ότι πρέπει να εξεταστεί στην ουσία της αυτή η υπόθεση», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι παρακολουθήσεις γίνονται με πολλούς τρόπους, γίνονται οι επίσημες, αυτές που έχουν μια νόμιμη ή νομότυπη προεργασία και γίνονται από την ΕΥΠ», ενώ «γίνονται και από ιδιώτες για προφανείς λόγους επιχειρηματικούς ή άλλους», καθώς «πωλούνται τα λογισμικά αυτά σε υψηλές τιμές». «Όλα αυτά συμβαίνουν. Δεν πρέπει να πέφτουμε ξαφνικά από τον ουρανό και να νομίζουμε ότι ζούμε σε έναν κόσμο ο οποίος είναι κάπως αλλιώς φτιαγμένος», διεμήνυσε.

«Το πρόβλημα που υπάρχει εδώ είναι στην υπηρεσιακή κρίση της ΕΥΠ, όπου φαίνεται ότι υπήρξε λάθος μεγάλο. Το παραδέχθηκε πρώτα από όλα ο πρωθυπουργός και μάλιστα με ταχύτητα η οποία ήταν εντυπωσιακή μεν, αλλά ενόχλησε κιόλας. Πολλοί σκέφτηκαν γιατί αντιδρά τόσο γρήγορα ο πρωθυπουργός. Είναι στον χαρακτήρα και στην προσωπικότητά του, όταν βλέπει ότι έχει γίνει ένα πράγμα στραβά, να το λέει εκείνη τη στιγμή. Το έχει ξανακάνει», σημείωσε ο κ. Παπαδημητρίου.

Ανέφερε, δε, ότι στην προκειμένη περίπτωση, «ο πρωθυπουργός ελέγχεται, γιατί στη “βάρδια” του και στην αρμοδιότητα την οποία  έχει ο πρωθυπουργός της ΕΥΠ ασχέτως αν την είχε εκχωρήσει στον γενικό γραμματέα, συνέβη ένα πράγμα το οποίο είναι απαράδεκτο και δεν έχει εξήγηση», υπογράμμισε.

«Γιατί να παρακολουθήσεις έναν ευρωβουλευτή, όταν δεν φαίνεται να υπήρχε κάποιος πραγματικός λόγος. Αν υπήρχε, η παρακολούθηση θα είχε φέρει κάποιο αποτέλεσμα το οποίο θα το είχαν επεξεργαστεί οι υπηρεσίες, θα είχε ενημερωθεί ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Αν εγώ μιλάω με κάποιον ο οποίος πρέπει να παρακολουθηθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας, ενδεχομένως θα με βάλουν και εμένα σε παρακολούθηση για να δουν που έχω μπλέξει. Όμως για όλα αυτά δεν έχουμε στοιχεία και αυτό είναι πολύ κακό. Η εξεταστική επιτροπή πρέπει να τα βρει τα στοιχεία, πρέπει να δοθεί μια εξήγηση στην κοινή γνώμη, στους ανθρώπους οι οποίοι είναι ευαίσθητοι σε αυτά», πρόσθεσε – μεταξύ άλλων – ο κ. Παπαδημητρίου.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος