Μουσικοθεατρική παράσταση «Χρόνια Δοξασμένα», για το 1821 στην Κομοτηνή

Η Μουσικοθεατρική παράσταση «Χρόνια Δοξασμένα», παρουσιάζεται στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης.

Υπό την σκιά της πανδημίας, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να τιμήσει την επέτειο πραγματοποιεί κάποιες εορταστικές εκδηλώσεις. Ίσως λόγω των περιορισμών των συναθροίσεων, είναι και αυτές περιορισμένες. Σήμερα στις 21.00 το βράδυ κατά την παράσταση «Χρόνια Δοξασμένα», οι θεατές θα παρακολουθήσουν ιστορικές αφηγήσεις, επιλογή ποιημάτων των μεγαλύτερων Ελλήνων ποιητών (Κ. Παλαμά, Οδ. Ελύτη, Γ. Σεφέρη, Α. Σικελιανού, Κ. Βάρναλη, Α. Βαλαωρίτη κ.ά.) καθώς και παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια, σπουδαίων συνθετών και στιχουργών (Μ. Θεοδωράκη, Λ. Παπαδόπουλου, Μ. Λοΐζου, Α. Καλδάρα, Πυθαγόρα, Θ. Σακελλαρίδη, Μ. Τραϊφόρου, Λ. Κηλαϊδόνη, Χ. Λεοντή κ.ά.), με ιδιαίτερη μνεία στις Ελληνίδες ηρωίδες του ΄21, όπως η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και η Μαντώ Μαυρογένους.

Η «Via Egnatia» και ο «Θαλάσσιος Δρόμος» είναι δυο ενότητες εκδηλώσεων από το παρελθόν που εντάχθηκαν επί τη ευκαιρία στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών.

Οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό και οι κρατήσεις γίνονται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Περιφέρειας, pamth.gov.gr, σύμφωνα με την Ζωή Κοσμίδου, εκτελεστική γραμματέα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος