Movember: Ένα κίνημα γένους αρσενικού με στόχο την πρόληψη

Για τις δράσεις που τρέχουν, με αφορμή το κίνημα Movember και την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του προστάτη, μίλησε στην ΕΡΤ3 ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, υπεύθυνος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων & συνιδρυτής ομάδας εθελοντών. Όπως τόνισε άλλωστε ο  δημοσιογράφος και πρεσβευτής ανθρωπισμού ΟΗΕ – Movember Eftalive, Αλέξανδρος Τασνακίδης, κάποιες εξετάσεις πρέπει να μπουν στη ρουτίνα μας, καθώς αυτές είναι που μας κρατάνε γερούς και μας αφορούν όλους, ενώ σημαντικό είναι να προσέχουν την υγεία τους και οι intersex ( ερμαφρόδιτοι) αλλά και οι άντρες που βρίσκονται σε φυλομετάβαση.

“Οι άντρες προσέχουν περισσότερο την υγεία τους σήμερα αλλά όχι όσο θα έπρεπε”, τόνισε ο ψυχίατρος και σεξολόγος, Θάνος Ασκητής. Όπως επισήμανε ο κ. Ασκητής  “δεν μεγαλώνουμε και γερνάμε αλλά μεγαλώνουμε και δημιουργούμε καλύτερες ημέρες”, ενώ, αναφερόμενος στον καρκίνο του προστάτη, είπε ότι οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζεται έγκαιρα με την πρόληψη.

Το κίνημα του Movember ξεκίνησε το 2003 από την Αυστραλία, με στόχο να επαναφέρει τη μόδα του μουστακιού και στις νέες γενιές.  Ο ιδρυτής του, Adam Garone,  ανέφερε ότι το Movember ξεκίνησε ως πλάκα και κατέληξε στην απόφαση να επανέλθει στη μόδα το μουστάκι. “Mo” είναι ο όρος αργκό στην Αυστραλία για το μουστάκι, οπότε  ο Νοέμβριος βαφτίστηκε Μοέμβριος (Movember) και τέθηκαν μερικοί απλοί κανόνες που ισχύουν έως σήμερα.

Αργότερα αποφασίστηκε να συνδεθεί αυτή η μόδα με ένα καλό σκοπό. Την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που αφορούν την αντρική υγεία και συγκεκριμένα τον αντρικό καρκίνο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΖΕΝΗ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ, ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΜΠΑΤΙΛΑΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος