Αεροσκάφος της Ural Airlines με 233 επιβαίνοντες πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε χωράφι στα περίχωρα της Μόσχας αφού λίγο μετά την απογείωσή του χτυπήθηκε από σμήνος πουλιών.
Ural Airlines A321 makes forced landing into cornfield near Ramenskoye #Russia. No fatalities reported. pic.twitter.com/QIY2rCa7uJ
— Sentinel (@StratSentinel) August 15, 2019
H στιγμή που γλάροι χτύπησαν στο αριστερό φτερό του Airbus κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου.
https://twitter.com/breakingavnews/status/1161894407320289280?s=20
Το Airbus Α321 της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας Ural Airlines πραγματοποιούσε πτήση από τη Μόσχα προς τη Συμφερούπολη της Κριμαίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η κρατική τηλεόραση χαρακτήρισε το περιστατικό «θαύμα πάνω από το Ραμένσκ», αναφερόμενη στην περιοχή έξω από τη Μόσχα όπου πραγματοποιήθηκε η αναγκαστική προσγείωση, σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου από το διεθνές αεροδρόμιο Ζουκόφσκι.
Πηγή δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά.
Η εφημερίδα Komsomolskaya Pravda χαρακτήρισε τον πιλότο Νταμίρ Γιουσούποφ «ήρωα», σημειώνοντας ότι έσωσε 233 ζωές, «προσγειώνοντας με μαεστρία το αεροπλάνο χωρίς σύστημα προσγείωσης, με βλάβη σε ένα κινητήρα μέσα σε ένα χωράφι με καλαμπόκια».
https://twitter.com/TomRichtrF1/status/1161952649572474883?s=20
Κάποιοι συνέκριναν το περιστατικό με την πτήση 1549 της U.S. Airways το 2009, όταν ο πιλότος του αεροσκάφους πραγματοποίησε αναγκαστική προσυδάτωση στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης ύστερα από σύγκρουση με σμήνος πουλιών.
ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Λήδα Παπαδοπούλου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος