Μοναδική συναυλία στην Σύρο… και διαδικτυακά

Άπαντες έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια μουσική εκδήλωση που λαμβάνει χώρα σήμερα στην Σύρο, με αφορμή την συμπλήρωση 157 χρόνων από την πρώτη όπερα Ριγκολέττο του Τζιουζέπε Βέρντι, που ανέβηκε στα εγκαίνια του  Θεάτρου Απόλλων το 1864.

Η Aλίκη Λεονταρίτη, αντιδήμαρχος πολιτισμού – τουρισμού στον Δήμο Σύρου, μιλά για την σημασία της παρουσίας της Ακαδημίας της Σκάλας του Μιλάνου στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού. Πρόκειται για το σημαντικότερο Θέατρο Όπερας στην Ευρώπη, που δέχτηκε να στείλει τους αριστούχους της Σκάλας στην Ερμούπολη. Το σπουδαίο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός με τους αριστούχους καλλιτέχνες  της ακαδημίας, αποτελεί σταθμό για  τον πολιτισμό της Σύρου.

Ο σολίστ πιάνου Αθανάσιος Παπαϊσίου, αναφέρει ότι θα ακουστούν αποσπάσματα από όπερες του Πουτσίνι, Ροσίνι κ.ά. μουσουργών. Τόσο οι κάτοικοι, που δεν θα παραβρεθούν στο θέατρο, λόγω των περιορισμένων κατά 50% θέσεων, που θα ισχύσουν εξ αιτίας της πανδημίας, όσο και οι υπόλοιποι Έλληνες στην επικράτεια  θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την συναυλία διαδικτυακά.

Η παρουσίαση επετεύχθη με την στήριξη της Ιταλικής Πρεσβείας και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων αποτελεί έμβλημα της Ερμούπολης και συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία της πόλεως, που είναι δημιούργημα των προσφύγων στις αρχές του 19ου αιώνα. Απετέλεσε ένα κοινωνικό, οικονομικό και αρχιτεκτονικό θαύμα, και είχε μια εκπληκτική για την εποχή πνευματική κίνηση και ακτινοβολία.

Οι ενδιαφερόμενοι για την διαδικτυακή μετάδοση μπορούν να παρακολουθήσουν την συναυλία μέσω του συνδέσμου:  https://diavlos.grnet.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος