Μολδαβία: Οι ζωγραφιές των προσφυγόπουλων αποτυπώνουν τις μνήμες του πολέμου

Τα παιδιά είναι τα μεγάλα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία. Χιλιάδες από αυτά ακολουθούν μητέρες και παππούδες στο δρόμο της προσφυγιάς. Οι μνήμες τους παραπέμπουν σε εικόνες καταστροφής. Αυτές αποτυπώνουν και στις ζωγραφιές που κάνουν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας.

Ένα προσφυγόπουλο από το Ντόνετσκ μεταφέρει την εικόνα του πολέμου κα τους πρωταγωνιστές του με μια ζωγραφιά στον παιδότοπο που στήθηκε στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Κισινάου.

Η Μολδαβή ηθοποιός, Βαλέρια Μπάρμπα παίζει με τα παιδιά του πολέμου. Σε ένα από τα κέντρα υποδοχής προσφύγων της μολδαβικής πρωτεύουσας αφιερώνει πολλές ώρες για να τα απασχολήσει.

Δεκάδες εθελοντές από οργανώσεις έχουν δραστηριοποιηθεί στην απασχόληση των παιδιών.

Τα προσφυγοπούλα από τις περιοχές του πολέμου ξεχνιούνται λίγο ζωγραφίζοντας. Ότι έχασαν σε μια στιγμή σπίτι, σχολείο και φίλους. Οι ήχοι των σειρήνων όμως θα μείνουν στις μνήμες τους για πάντα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ, ΚΑΜΕΡΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΣΙΑΠΑΝΙΤΗΣ – ΗΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜΟΓΛΟΥ – ΟΔΗΓΟΣ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΙΑΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος