Τον ισχυρότατο σεισμό των 7,7 ρίχτερ που συγκλόνισε τη Μιανμάρ, προκαλώντας καταστροφές ακόμα και στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, κλήθηκε να σχολιάσει μιλώντας στο ενημερωτικό ραδιόφωνο του Πρώτου Προγράμματος 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας, κ. Κωνσταντίνος Τσίλης.
«Ο κόσμος φοβάται για τσουνάμι», επισήμανε ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης, κ. Κωνσταντίνος Τσίλης, στη ραδιοφωνική συνομιλία που είχε με τον Θάνο Σιαφάκα, εμφανώς προβληματισμός για την κατάσταση που επικρατεί στη Μιανμάρ, μετά τον ισχυρό σεισμό.
Όπως χαρακτηριστικά είπε στον «αέρα» του ενημερωτικού ραδιοφώνου της ΕΡΤ, «Η αλήθεια είναι ότι το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης είναι σε μέρη τα οποία η ενημέρωση είναι στοχευμένη και ελέγχεται, οπότε καταλαβαίνετε ότι τα στοιχεία τα οποία έχουμε από τη Μιανμάρ είναι ελάχιστα και οι άνθρωποι, οι ξένοι, οι οποίοι μένουν στη Μιανμάρ, καταλαβαίνετε ότι είναι λιγοστοί, διότι, το καθεστώς δεν επιτρέπει σε πάρα πολλούς ξένους να μείνουν εκεί, εκτός αν υπάρχουν συγκεκριμένες εργασίες με ανθρώπους που μιλήσαμε, που γνωρίζουμε από τις ορθόδοξες κοινότητες, αλλά και με κάποιους ελάχιστους Ευρωπαίους που υπάρχουν στην περιοχή (…). Στη Βόρεια Ταϊλάνδη η κατάσταση έχει ανησυχία διότι υπάρχουν συνεχόμενες σεισμικές δονήσεις. Οι καταστροφές στην Ταϊλάνδη δεν είναι τόσες πολλές, αλλά στη Μιανμάρ οι καταστροφές από κτίρια και απ’ ό, τι φαίνεται και σε μουσουλμανικά τεμένη κτλ είναι έντονες και περιμένουν ότι ο αριθμός των νεκρών θα μεγαλώσει (…)».
Ενώ μεταξύ άλλων συμπλήρωσε «Φοβούνται οι κάτοικοι στις περιοχές αυτές για τσουνάμι και στις κοινότητες που έχουμε εδώ πέρα και στον ιστορικό ελληνικό ναό, λόγω της 25ης Μαρτίου που είχαμε τις εκδηλώσεις, υπάρχει ο φόβος. Είμαστε σε επιφυλακή (…)».
Όλη η συνέντευξη του ΜητροπολίτηΣιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας ακολουθεί παρακάτω:
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος