Μισέλ Σαπέν: Η Apple πρέπει να πληρώσει τα 13 δισ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε δίκιο να διατάξει την Apple να πληρώσει 13 δισ. ευρώ σε οφειλόμενους φόρους, δήλωσε την Πέμπτη ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Ο Μισέλ Σαπέν πήρε σαφή θέση υπέρ των Βρυξελλών σε μια στιγμή που αυξάνονται οι εντάσεις με την Ουάσιγκτον σχετικά με την απόφαση αυτή.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την αντιμετώπισε ως αφύσικη κρατική βοήθεια… η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει τη δουλειά της», ανέφερε ο Σαπέν σε συνέντευξη Τύπου. «Είναι φυσικό να βάλει την Apple να πληρώσει κανονικούς φόρους».

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι με την απόφαση αυτή αρπάζει εισόδημα που προοριζόταν για τα θησαυροφυλάκια των ΗΠΑ, σχόλιο που θα μπορούσε να προκαλέσει τριβές κατά τη διεθνή σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Κίνα.

Κρίστιαν Κερν: Οι συμφωνίες ΤΤΙΡ και CETA αποτελούν μία μαζική μετατόπιση εξουσιών

Δριμεία κριτική πως με το πρόσχημα του ελευθέρου εμπορίου, οι συμφωνίες της Ευρωπαικής Ενωσης, ΤΤΙΡ με τις Ηνωμένες Πολιτείες και CETA με τον Καναδά, αποτελούν μία μαζική μετατόπιση εξουσιών προς παγκόσμιους επιχειρηματικούς ομίλους σε βάρος της δημοκρατίας, ασκεί σε δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν.

Διατυπώνοντας επιφυλάξεις ως προς τις ήδη ολοκληρωμένες σχετικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΕ και τον Καναδά για τη συμφωνία CETA, ο Κρίστιαν Κερν ζητά να επέλθουν βελτιώσεις της καθώς και αυτή, όπως σημειώνει, παρουσιάζει παρόμοια ασθενή σημεία όπως η συμφωνία ΤΤΙΡ μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ.

Προαναγγέλλει δε, πως το θέμα αυτό θα αποτελέσει την επόμενη σύγκρουση εντός της Ευρωπαικής Ένωσης, την οποία θα προκαλέσει η Αυστρία.

Σχετικές ειδήσεις: Την απόφαση της Ε.Ε. εναντίον της Apple καταγγέλλει ο Τζακ Λιου

Μέχρι 13 δισ. σε φόρους ζητά η EE να πληρώσει η Apple στην Ιρλανδία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος