Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, μας καλεί να είμαστε ενήμεροι και να συστρατευτούμε στη μάχη ενάντια στη νόσο, αναφέρει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης.
Ένα μεγάλο μέρος των θανάτων από καρκίνο μπορούν να αποφευχθούν μέσω της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της σωστής θεραπευτικής αντιμετώπισης, προσθέτει.
«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα, μας καλεί να συμβάλλουμε στο να κλείσει η ανισότητα, στη φροντίδα της νόσου που κοστίζει ανθρώπινες ζωές. Να δεσμευθούμε για την ισότητα στη θεραπεία του καρκίνου και το δικαίωμα όλων των πολιτών να έχουν πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες που έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα από την οικονομική τους δυνατότητα ή την περιοχή που ζουν», αναφέρει ο κ. Πατούλης.
Είναι αναγκαία, καταλήγει, η δημιουργία καινοτόμων στρατηγικών για την αντιμετώπιση της ανισότητας στη θεραπεία του καρκίνου και η επένδυση των αναγκαίων πόρων προκειμένου να κάνουμε έναν κόσμο περισσότερο δίκαιο και λιγότερο επιβαρυμένο από καρκίνο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος