Μίνι φορολογικό και σ/ν για το επιτελικό κράτος στη Βουλή (video)

Στη βουλή στρέφεται το ενδιαφέρον όπου τις επόμενες δύο βδομάδες κατατίθενται, συζητούνται και ψηφίζονται τα τρία πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, το μεσημέρι εισάγεται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων το μίνι φορολογικό με τις ρυθμίσεις για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Επίσης το μεσημέρι, εισάγεται στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και τον λιγότερο κομματισμό στο Δημόσιο, ενώ σειρά παίρνει μέσα στη βδομάδα το διυπουργικό νομοσχέδιο για την κυβερνησιμότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Σε αυτό εντάσσεται επίσης η ψηφιακή σύνταξη, ώστε να τελειώσουν οι εκκρεμότητες με τις υπό έκδοση συντάξεις, καθώς επίσης και η δυνατότητα στους ασθενείς βαρέων νοσημάτων προκειμένου να προμηθεύονται τα φάρμακά τους στο σπίτι.

Βασική αρχή του Νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος αποτελεί το γεγονός ότι δίνεται μία μεγάλη ώθηση στη χάραξη των πολιτικών και εμπιστευόμαστε την δημόσια διοίκηση δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
Στο εξής όλες οι δημόσιες πολιτικές θα ξεκινούν από ένα όργανο, το υπουργικό συμβούλιο που θα κάνει κάθε μήνα προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, αυτό θα καταγράφεται σε κεντρικό υπολογιστικό σύστημα και εκεί θα φαίνονται οι στόχοι του κάθε υπουργείου.
Με τον τρόπο αυτό, τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης,διαχωρίζουμε την πολιτική από την υπηρεσιακή διοίκηση.

Εξάλλου, στις νομοθετικές προτεραιότητες των επόμενων μηνών, βρίσκεται το νομοσχέδιο για την Υγεία.

Σε αυτό θα εντάσσεται ο νέος αντικαπνιστικός νόμος με τις απαγορεύσεις του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και δωρεάν προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο, στοχευμένες παρεμβάσεις κατά της παχυσαρκίας και αλλαγές στον τρόπο τιμολόγησης και αποζημίωσης των φαρμάκων.

Ρεπορταζ: Κώστας Κωσταντόπουλος

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση:

Τι αλλάζει στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Στην Βουλή το νομοσχέδιο (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος