Μίνα Γκάγκα: Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι

Array

Σε εξέλιξη βρίσκεται, μέσω της ειδικής πλατφόρμας, ο προγραμματισμός των ραντεβού για την 3η ενισχυτική δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού, για τους άνω των 50 ετών και άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Σαφές μήνυμα να σπεύσουν να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμη, στέλνουν πολιτεία και ειδικοί.

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κ. Μίνα Γκάγκα, υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν τα κρούσματα, καθώς είναι χειμώνας και μπαίνουμε σε περίοδο που είμαστε σε κλειστούς χώρους. Οι άρρωστοι που είναι στις ΜΕΘ και αυτοί που καταλήγουν είναι κατά κανόνα ανεμβολίαστοι, το ίδιο και οι νοσηλευόμενοι. “Πρέπει να πείσουμε όλους να εμβολιαστούν”, κατέληξε χαρακτηριστικά η κ. Γκάγκα.

Η πίεση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζεται, με τα στοιχεία από τα 14 νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ να καταγράφουν σήμερα 285 νοσηλείες σε απλές κλίνες covid, με το 76,8% να αφορά ανεμβολίαστους, 59 άτομα σε ΜΕΘ με το 93,2% εξ αυτών να είναι  ανεμβολίαστα, ενώ 209 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τις 12 Σεπτεμβρίου έως και τις 10 Οκτωβρίου, εκ των οποίων οι 195 ανεμβολίαστοι.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, από τα μέσα Σεπτεμβρίου, σε επίπεδο ιικού φορτίου έχει σημειωθεί σημαντικότατη αύξηση. Κάθε 16 ημέρες διπλασιάζεται το φορτίο. Διαπιστώνεται όμως μία επιπέδωση των θετικοποιημένων κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου, 6.244.676 άτομα ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους έναντι του κορονοϊού, ενώ με την 3η δόση έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής 114.852 άτομα. Παράλληλα, συνεχίζεται το πρόγραμμα εμβολιασμού με κινητές μονάδες, οι οποίες αύριο 12 Οκτωβρίου θα βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές των νομών Πιερίας, Κιλκίς και Ξάνθης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ, ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΗ, ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος