Μια Σερραία στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ

Η νεαρή Νικολέτα Κιορπέ από τις Σέρρες, γεννημένη στην Αμερική, έχει επιλεγεί για τις ξεχωριστές ποδοσφαιρικές της ικανότητες και παίζει στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

Άρχισε να κλωτσά την μπάλα από την ηλικία των έξι ετών, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα της Σάκη Κιορπέ, ο οποίος προτού μεταβεί οικογενειακώς στην Αμερική  το 1972 ήταν παίκτης του Πανσερραϊκού.

Έπειτα από τις εντυπωσιακές της επιδόσεις σε παιχνίδι της Εθνικής Κ17 στην Αμερική η Νικολέτα ετοιμάζεται για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στην Ινδία.

Η έφηβη έχει ενταχθεί στις τάξεις της ομάδας New England Football Club έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Νέα Αγγλία των ΗΠΑ. Η προσπάθεια και οι κόποι της αποδίδουν καρπούς, και προσδοκά να  επιλεγεί στην ομάδα κάτω των 17 ετών που θα συμμετάσχει στα προκριματικά των αγώνων FIFA U-17 για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Στις ΗΠΑ το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και η Νικολέτα δηλώνει θαυμάστρια του Μέσι.

Το όνειρο της είναι να επιλεγεί από μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και τελικά να παίξει στην γυναικεία ομάδα της Μπαρτσελόνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος