Μια φάρμα με φιλόμουσες αγελάδες που προσέχουν τη διατροφή τους (Video)

Κομμάτια κλασικής μουσικής συντροφεύουν καθημερινά ένα… διαφορετικό ακροατήριο, που διαβιεί λίγο έξω από το Μακροχώρι Ημαθίας. Την ασυνήθιστη αυτή μουσικόφιλη παρέα, που έλκει τις ρίζες της στη Γαλλία και στην Ιρλανδία, απαρτίζουν περί τα 900 μοσχάρια, από ράτσες όπως οι Λιμουζίν και Black Angous από μια τοπική μονάδα πάχυνσης.

Τα ακούσματα κλασικής μουσικής, επί 24 ώρες το 24ωρο, ωστόσο, δεν είναι η μόνη καινοτομία που εφαρμόζουν οι ιδιοκτήτες της φάρμας για να εξασφαλίζουν συνθήκες ευζωϊας στο κοπάδι τους. Από το 2008 συνεργάζονται με μια ερευνητική ομάδα του τμήματος ζωοτεχνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχουν ετοιμάσει ένα εξειδικευμένο σιτηρέσιο για τα ζώα που έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Εκτός από καλύτερη γεύση και πλούσια αρώματα στο τελικό προϊόν, η χρήση βοτάνων με πλούσια αντιοξειδωτικά στη διατροφή των ζώων της φάρμας φαίνεται να έχει και πρόσθετα πλεονεκτήματα, που σχετίζονται με την κατανάλωση κόκκινου κρέατος

Το τμήμα έρευνας κι ανάπτυξης της καινοτόμας «Φάρμας» την περίοδο που διανύουμε ετοιμάζεται να πειραματιστεί με ένα νέο πρόγραμμα για την βελτίωση της ποιότητας του μοσχαρίσιου κρέατος, σε συνεργασία και πάλι με επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ

Η δυναμική κτηνοτροφική εκτροφή από το Μακροχώρι Ημαθίας που έχει βραβευτεί και από το European Business Awards ως μια από τις καλύτερες εκτροφές στην Ευρώπη, διαθέτει και παρασκευαστήριο ζωοτροφών τελευταίας τεχνολογίας που λειτουργεί αυτοματοποιημένα, υπάρχει και συνεχής επίβλεψη ποιοτικών ελέγχων.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=kHu16FC2zS8[/embedyt]

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΑΜΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος