Μια Ελληνίδα στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Array

Μια Eλληνίδα βρίσκεται ανάμεσα στους είκοσι επιφανείς διανοούμενους από όλο τον κόσμο που  συμμετέχουν στο Yψηλού Eπιπέδου Συμβούλιο του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η Ελισάβετ Σιδηροπούλου είναι παιδί Ελλήνων που μετανάστευσαν στη Νότια Αφρική τη δεκαετία του ’60.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα και μέχρι το νηπιαγωγείο μιλούσε μόνο ελληνικά.

Έχει εμπειρία 26 ετών στις διεθνείς σχέσεις ενώ από το 2005 είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Ν. Αφρικής ενός από τα δέκα σημαντικότερα think tank της υποσαχάριας Αφρικής.

Είναι συγγραφέας βιβλίων και δεκάδων άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά για τις διεθνείς σχέσεις, συμμετείχε σε επιτροπές της ευρωπαϊκής ένωσης, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Think twenty για την Αφρική και σήμερα είναι συμπρόεδρος  της Task Force για την αναπτυξιακή συνεργασία  και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των G20.

Στα επόμενα δύο χρόνια, από τη θέση της στο Συμβούλιο θα συνδράμει τα Ηνωμένα Έθνη σε θέματα βιώσιμης και ισότιμης ανάπτυξης, μεταξύ βορρά και νότου. Όπως λέει η ίδια, οι διεθνείς σχέσεις έχουν αλλάξει τα τελευταία τριάντα χρόνια, γιατί τα προβλήματα είναι παγκόσμια, όπως απέδειξε η κλιματική κρίση και η πανδημία. Χρειάζεται παγκόσμια συνεργασία.

Η κ. Σιδηροπούλου, μέλος του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη μίλησε στην εκπομπή Ο3 της ΕΡΤ3 για τους στόχους του ΟΗΕ για έναν καλύτερο κόσμο έως το 2030 και τις δράσεις της δεκαετίας σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΟΦΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος