Μια Ελληνίδα περιγράφει τις σκηνές χάους στην Σαγκάη μετά το lockdown – Δωρεάν τρόφιμα από το κράτος (video)

Την ώρα που οι σκηνές απόγνωσης από τους αποκλεισμένους, λόγω καραντίνας, κατοίκους της Σαγκάης συγκλονίζουν μία Ελληνίδα, η Ελένη Οικονόμου, μιλάει στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» για τα αυστηρά μέτρα που έχουν θέσει σε ισχύ οι Κινέζοι και την καθημερινότητά της στην αποκλεισμένη μεγαλούπολη λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Για εμάς δεν είναι τόσο πρωτόγνωρο γιατί εμείς είχαμε ξαναπεράσει και την πρώτη καραντίνα, πριν από δύο χρόνια. Έχουμε μια εμπειρία, είμαστε πιο εξοικειωμένοι και μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε πιο ψύχραιμα», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι».

Η ίδια, περιγράφοντας τα όσα βιώνει στην κινεζική μεγαλούπολη, όπου οι κάτοικοι μετά από παρατεταμένο εγκλεισμό, δείχνουν να αντιδρούν έντονα, μη έχοντας πλέον τα απαραίτητα στα σπίτια τους. «Ξέραμε αρχικά ότι η καραντίνα θα κρατούσε από τις αρχές του μήνα μέχρι τις 5 Απριλίου» είπε περιγράφοντας ότι οι κάτοικοι δεν ήταν προετοιμασμένοι για τόσο μεγάλο lockdown. Kαι όπως είπε, οι τοπικές αρχές δεν επιτρέπουν στον κόσμο να βγουν ούτε καν στον κήπο των σπιτιών όπου διαμένουν.

«Όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά. Κάθε πολυκατοικία έχει έναν ή δύο εθελοντές που βγάζουν τα πακέτα τα οποία είναι διαθέσιμα και περιέχουν φαγητά και είδη πρώτης ανάγκης. Διαλέγεις τι θέλεις και πληρώνεις τον εθελοντή, που στέλνει ηλεκτρονικά την μαζική παραγγελία της πολυκατοικίας», περιέγραψε τη διαδικασία αυτοδιαχείρισης που ακολουθείται στην πολυκατοικία που διαμένει.

Η κ. Οικονόμου αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη βοήθεια που παρέχει ο ένας τον άλλο. «Υπάρχει αλληλοϋποστήριξη. Το κράτος έχει δώσει κάποια τρόφιμα δωρεάν στον κόσμο για να μπορέσει να επιβιώσει αυτές τις δύσκολες ώρες», ανέφερε με αφορμή τις εικόνες από λεηλασίες σε σούπερ μάρκετ που έκαναν το γύρο του κόσμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος