Μια δανειστική βιβλιοθήκη σε καφέ του Νέου Πετριτσίου

Στο Νέο Πετρίτσι Σερρών λειτουργεί ένα καφέ, που φιλοξενεί μια βιβλιοθήκη ανοικτή στους φίλους του διαβάσματος, προσφέροντας στους επισκέπτες- θαμώνες αναψυχή, με όλη την σημασία της λέξεως.

Γύρω στους 800 τίτλους βιβλίων φιλοξενεί η βιβλιοθήκη της κ. Παρασκευοπούλου, η οποία ξεκίνησε την επιχείρησή της ως μια απλή καφετερία. Σύντομα σκέφτηκε να την εμπλουτίσει, προσφέροντας τροφή και στο πνεύμα εκτός από τις συνήθεις συζητήσεις, που  πραγματοποιούνται με μια κούπα καφέ στο χέρι.

Τα πρώτα βιβλία ήταν δικά της, όπως λέει η κ. Παρασκευοπούλου, αλλά σύντομα πολλοί φίλοι και γνωστοί προσέφεραν βιβλία που είχαν στο σπίτι τους, για να εμπλουτίσουν την άτυπη δημόσια δανειστική βιβλιοθήκη, που είναι και η μοναδική στο χωριό.

Διάφοροι τίτλοι με διαφορετικό περιεχόμενο, για διαφορετικά ενδιαφέροντα και ανθρώπους βρίσκονται στα ράφια της βιβλιοθήκης. Λογοτεχνία, ποίηση, φιλοσοφία, θέατρο, τέχνη, ιστορία, ακόμη και τίτλοι με αθλητικό περιεχόμενο, έδωσαν το κίνητρο στους κατοίκους να αρχίσουν το διάβασμα.

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Αναστασιάδης, που βρέθηκε στον χώρο, αναρωτήθηκε εύλογα πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή των ανθρώπων, και αν οι άνθρωποι είχαν την ευκαιρία της ανάγνωσης σε τέτοιους χώρους. Πόσο διαφορετική θα ήταν εάν είχαν και την βούληση της ανάγνωσης ή της γνώσεως;

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος